DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:18

Steam Nasıl Kod Girilir

Steam Nasıl Kod Girilir

2013 yılında çıkan Steam artık sadece bir oyun dağıtım platformu değil çok amaçlı bir sistem haline gelmiştir. Bu sistemde oyunlar için indirme ve satın alma işlemi yapılabilirken aynı zamanda açılan pazar da ürün satışı da gerçekleşebilir hale gelmiştir. Oyuna olan ilgi arttıkça Steam de bankalarda ve çeşitli kuruluşlarla şartlı anlaşmalar gerçekleştirmeye başlamıştır. Bu anlaşmalar da oyuncuya çeşitli kazanımlar sağlamaktadır. Örnekle açıklamak gerekirse sosyal medyalarda çeşitli firmalar steam hediye kodları dağıtmaktadır. Bu kodları kazanan kişiler örnek 300 TL’lik bir Steam kodu olsun bununla tıpkı normal alışveriş yapar gibi istedikleri oyunu ya da materyali satın alabilmektedir. Ancak öncelikle bu kodu Steam içerisinde ilgili alana yazmak ve kodu aktif etmek gerekmektedir. Bu da akıllara Steam Nasıl Kod Girilir sorusunu getirmektedir. Şimdi gelin birlikte bu kodun nasıl girildiğine dair soruları cevaplandıralım.

Steam Kodu Nasıl Kullanılır

  1. İlk olarak Steam uygulaması bilgisayar üzerinden açılır
  2. Sonrasında üst kısımda yer alan “oyunlar” başlığına tıklanır.
  3. Burada “Steam Cüzdan kodu kullan” ibare yer alacaktır.
  4. Tıklamanız akabinde kodun girilebileceği alan açılacaktır
  5. Kodu KOPYALAYARAK buraya yapıştırmanız gerekmektedir.
  6. Manuel olarak yazılan işlemlerde illa ki bir harf ya da rakam eksik olabildiğinden elle değil kopyalayarak yapıştırmanızı öneriyoruz.
  7. Sonrasında ise onayla butonuna basmanız gerekmektedir.
  8. Kod birkaç dakika içerisinde sisteme girilecek ve ilgili tutar hesabınıza nakit olarak aktarılacaktır.
  9. Burada hediye kodu ile yapılan işlem tıpkı kredi kartı ile nakit alışveriş yapmak gibidir.

Görüldüğü üzere Steam üzerinden kod kullanma işlemi oldukça basittir. Kodun tam karşılığı olan tutar hesaba direkt kesintisiz şekilde aktarılacaktır. Yani Steam şirketi bunun için sizden herhangi bir komisyon talep etmemektedir. Steam Kodu Nasıl Kullanılır sorusunun cevabı işte bu kadar kolaydır. Kodu kullanmanız akabinde sisteme para tutarı düşmediyse yani kodu girdiniz ancak paranız gelmediyse kodda herhangi bir sorun olabilir. Yani kodu edindiğiniz yerde kodun daha önce kullanılmış olması ihtimali bulunmaktadır. Bu yüzden bu şekilde bir problemle karşılaşırsanız Steam destek ekibiyle iletişime geçerek kodun durumu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER