DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:22

Call of Duty Mobile Ne Kadar İndirildi

Call of Duty Mobile Ne Kadar İndirildi

Call of Duty Mobile oyunu ilk çıktığı günden itibaren inanılmaz sevilmiştir. Oyunun gerek bilgisayar oyunları arasındaki geçmişi gerekse mobile sürümünün PUBG, Wolfteam ve Zula tarzı oyunlara da ayak uyduracak şekilde tasarlanması ona olan bağımlılığı daha da arttırmıştır. Öyle ki oyuncular artık daha çok online olarak oynanabilen bu tarz oyunlara yöneldiklerinden COD mobile ekibi de tam anlamıyla amaca hizmet edecek bir oyunu piyasaya sürmeyi başarmıştır. Oyun piyasaya sürüldüğü andan itibaren inanılması güç indirilme rakamlarına ulaşmıştır. Bu da oyuncuların onu ne denli sevdiklerini gösteren bir ibaredir. Call of Duty Mobile Ne Kadar İndirildi sorusu son zamanlarda en sık sorulan sorulardan biri haline gelmiştir. Ayrıca COD Mobile sadece ülkemizde değil tüm dünyada inanılmaz indirilme rakamlarına ulaşmıştır. Ve işin ilginç yanı bu hem android hem de İOS telefonlarda gerçekleşmiştir. Peki nedir bu ilgi çekici rakamlar gelin onlara birlikte bir göz atalım

Call of Duty Mobile İndirilme Sayısı

  • Call of Duty oyunu 1 Ekim 2019 yılında piyasaya sürülüyor.
  • Piyasaya sürüldükten tam bir yıl sonra 250 milyon indirilme rakamına ulaşıyor.
  • Bu hedef 2020 yılında açıklanıyor.
  • Bundan sonrası yani 2021 yılında ise sadece ilk 5 ay içerisinde bu rakama ulaşmayı başarıyor.
  • Yani 2021 yılı ocak- mayıs arası dönemde 250 milyon indirilme!
  • Bu oyunun bir senedeki yakaladığı indirilme başarısının 5 ay gibi kısa bir zamanda yapılabildiğine işaret ediyor.
  • Genele baktığımızda ise oyun 2019 yılında piyasaya çıkıyor ve sadece 2 sene sonra 500 milyon barajını aşan oyunlar arasında yerini almayı başarıyor.

Bu sayılar bazılarımı için çok fazla anlam ifade etmeyebilir. Ancak Türkiye nüfusunun 85 milyon civarında olduğu düşünülürse bunun yaklaşık 6 katı kadar indirilen bu oyun biraz da olsa kıyaslama yapmanıza olanak verebilir diye tahmin ediyoruz. Oyunda bu başarı tabi ki bir anda gelmiyor. Yani oyuna olan ilgi arttıkça piyasaya süren TiMi Studios ve Tencent Games de ona olan yatırımlarını arttırıyor. Bu da Call of Duty Mobile İndirilme Sayısını 2 yıl gibi çok kısa bir sürede 500 milyona ulaşmasını sağlıyor.