DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:24

İllaoi CT S13 - İlloi Counterları S13

İllaoi CT S13 - İlloi Counterları S13

En sevilen oyunlardan biri olan LOL’de oyunun haritaları ve sağlam ekran grafikleri kadar karakterler de bir hayli sevilmektedir. En sevilen karakterlerin başında oldukça güçlü olan ve özellikle maç kazanma oranındaki seviyeleri ile dikkat çeken İllaoi gelmektedir. Biz de bu yazımızda İllaoi CT S13 - İlloi Counterları S13 hakkında kısaca bilgilendirme yaparak bu şampiyonun hangi karakterler karşısında zayıf olduğundan bahsedeceğiz.

İllaoi

İllaoi, oldukça sevilen ve tercih edilen bir şampiyondur. Bu karakterin özellikle yaşlı tanrının elçisi özelliği oyuncuların sevdiği ve tercih ettiği bir skilldir. Bu özellik ile şampiyon isabet ettirdiği rakiplere fiziksel hasar vermektedir. Ayrıca dokunaç darbesiyle İllaoi, rakiplerine ekstra fiziksel hasar veren bir darbe indirmektedir. Yakınındaki dokunaçların da hedefe vurmaya yaradığı sille tokat hareketi İllaoi’nin sık kullandıklarındandır. Ayrıca bu dokunaçların yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığı ruh sınavı da İllaoi’yı tercih edenlerin sevdiği özelliklerdendir.

İllaoi Counterları

  1. Yorick: İllaoi, Yorick karşısında %39,3 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Bu belki de İllaoi’nin en zayıf koridor kazanma oranı olarak öne çıkabilir. Bu oran maç kazanma olarak incelendiğinde ise gene oldukça düşük seviyelerde kalmakta olup %30,05 olarak hesaplanmaktadır.
  2. Darius: İllaoi’ni Darius karşısında koridor kazanma oranı %44,42’dir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise yarı yarıyadan biraz daha fazla olup %54,77 seviyesinde hesaplanmıştır. Ancak İllaoi gibi bir şampiyon dikkate alındığında bu oldukça az bir seviyedir.
  3. Kennen: İllaoi’nin Kennen karşısındaki koridor kazanma oranı %47,71 iken maç kazanma oranı %55,96’dir.

Yukarıda da gördüğünüz gibi İllaoi Counterları çok fazla değildir. Bu da İllaoi’nin ne denli güçlü bir şampiyon olduğuna işaret etmektedir. Ortalama olarak karakterlerin zayıf olduğu 6-7 şampiyon varken İllaoi için bu sayı 3 ile kısıtlı kalmıştır. Bu da İllaoi’nin ne denli güçlü olduğunu bir nevi de olsa kanıtlar niteliktedir. İllaoi’i seçerken karşınızda bu şampiyonların olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Ya da diğer bir ifadeyle eğer karşınızdaki şampiyon İllaoi ise karşısına sadece bu 3 karakteri seçerseniz kazanabilirsiniz. Diğer çoğu şampiyonu oyun kalitesine de bağlı olarak İllaoi ezip geçecektir.