DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:19

Malphite CT S13 - Malphite Counterları S13

Malphite CT S13 - Malphite Counterları S13

Oldukça sevilen oyunların başında gelen Lol, birçok şampiyonu ile öne çıkmaktadır. Biz de bu yazımızda oyunun sevilen karakterlerinden Malphite hakkında kısaca bilgi verecek ve sonrasında Malphite CT S13 - Malphite Counterları S13 konusu hakkında istatiksel olarak incelemeler yapacağız.

Malphite

Malphite’nin öne çıkan ilk özelliği birkaç saniye boyunca hasar almazsa bu etkinin yenilendiği Granit Kalkan’dır. Ayrıca Sismik Parça özelliğiyle gönderilen parça rakibe çarptığında ona hasar vermekte ve 3 saniye boyunca hedeften hareket hızı çalmaktadır. Ayrıca Gök Gürültüsü etkinleştirildiğinde sonraki birkaç saniye boyunca olan saldırılar şampiyonun önünde artçı şoklar gerçekleşmektedir.

Malphite Counterları

  1. Sion: Malphite’nin Sion karşısındaki koridor kazanma oranı %12,5 gibi oldukça düşük bir seviyedir. Bu seviye Malphite’nin Sion’a karşı koridorlarla hiçbir şekilde galip gelemeyeceğini göstermektedir. Ayrıca aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı da ortalama seviyelerde olup %55,75 olarak hesaplanmıştır.
  2. Illaoi: Malphite’nin bu şampiyon karşısındaki koridor kazanma oranı bir hayli düşüktür. Bu oran şu an itibariyle %14,34’dür. Şampiyonumuzun Illaoi karşısındaki maç kazanma oranı ise %47 olarak hesaplanmıştır.
  3. Singed: Malphite’nin Singed karşısındaki koridor kazanma oranı %24,8 iken maç kazanma oranı bu seviyeden bile daha düşük olup %16,54 olarak hesaplanmıştır. Bu sonuçlar dikkatle incelendiğinde Malphite’nin Singed karşısında ne koridor ne de maç kazanmasının oldukça zor olduğu anlaşılmaktadır.
  4. Aatrox: Malphite, Aatrox’a karşı %26,22 ihtimalli bir koridor kazanma oranına sahiptir. Bu şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı koridora oranla biraz daha yüksek ve %74,29 olsa da Malphite’nin Aatrox karşısında zayıf kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
  5. Gragas: Malphite’nin Gragas karşısındaki koridor kazanma oranı %26,76 ile gerçekleşmiştir. Bu şampiyon karşısında hesaplanmış maç kazanma oranı da bir hayli düşük seviyelerde seyretmekte olup %24,9 olarak bilinmektedir.
  6. Dr. Mundo: Malphite, Dr Mundo karşısında %26,97 ihtimalli bir koridor kazanma oranına sahiptir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %65,16 olarak öne çıkmaktadır.
  7. Gwen: Malphite’nin Gwene’e karşı %27,31 koridor kazanma oranıyla savaştığını biliyoruz. Buna karşın maç kazanma oranı biraz daha yüksektir ve %38,66’dır.

Bu yazımızda sizler için Malphite Counterlarından bahsettik. Listemizde Malphite’in hangi şampiyonlar karşısında zayıf olduğunu bulabilirsiniz.