DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:36:29

Bigo Live Nedir? Bigo Live Nasıl Kullanılır?

Bigo Live Nedir?

Canlı yayıncılar ve fenomenler günümüzde çoğu insandan daha fazla ilgi görmektedir. Bunun yanında oldukça iyi miktarlar da kazanmaktadırlar. Böyle bir şey söz konusu olduğu için çoğu insan canlı yayın platformlarına ve yayıncılara karşı özel bir ilgi geliştirmektedirler. Bundan dolayı oldukça sık sorulmakta olan Bigo Live Nedir? Sorusunu siz değerli okurlar için bu yazımızda cevaplandırmaktayız.

Bigo Live takipçisi olan yayıncılarla takipçilerini veya yayıncı olmak isteyen kişileri bir araya getirmeyi sağlayan bir oluşumdur. Bu oluşum 2014 senesinde Singapur’da kodlanmış ve yayımlanmıştır. Bu uygulama bir canlı yayın platformudur. Kimi insanlar oyun yayınları açmaktadır kimisi de sohbet yayınları açmaktadır. Bu tamamen yayıncı ile izleyiciler arasında kurulmuş bağa dayanmaktadır. Özetle Bigo Live uygulaması kullanıcılarının canlı yayın açmasını ve bundan da gelir elde etmesini sağlayan bir platformdur.

Bigo Live Nasıl Kullanılır?

Bigo Live uygulamasını keşfeden ve bir canlı yayın yapma deneyimini yaşamak isteyen kullanıcılar genellikle Bigo Live uygulamasının nasıl kullanıldığı merak etmektedir. Bizler de bu noktada devreye girerek Bigo Live Nasıl Kullanılır? Sorusunu cevaplandırmaktayız. Bigo Live uygulamasında canlı yayın açmak isteyen kullanıcılar canlı yayın ekranına ulaştıktan sonrasında aşağıdaki adımları uygulamalıdır.

  • Yayın açarken kendinize bir etiket belirlemeniz gerekmektedir.
  • Bu etiketi ‘tag seç’ alanından belirleyebilirsiniz.
  • Tag seç kısmına dokunduktan sonrasında yayınınız için uygun olan etiketlerden birini seçmeniz gerekmektedir.
  • Tag seçimini tamamladıktan sonra canlı yayınız için bir isim belirlemeniz gerekmektedir.
  • Bu ismi belirlerken yayınınızın konusunda sapmamaya özen göstermelisiniz.
  • Ardından ‘canlı yayına geç’ yazan alana dokunmanız gerekmektedir.
  • Bu alana dokunduktan sonrasında yayınınız başlatmış olacaksınız.
  • Canlı yayınınızı başlattıktan sonra ekrana bir kilit işareti gelmektedir.
  • Bu işarete dokunduktan sonra izleyicilerden bağımsız bir sohbet odası oluşturmaktasınız.
  • Bu odaya sizin davet ettiğiniz kişiler haricinde kimse girememektedir.

Bigo Live uygulamasında yayın açmak son derece basit bir işlemdir. Yukarıda sıralanan adımları eksiksiz ve atlamadan yerine getirmeniz durumunda bir engel ile karşılaşmadan yayınınızı açabilirsiniz. Milyonlarca kullanıcıya ulaşmış olan Bigo Live uygulamasında yayıncı olmak sandığınız kadar kolay olmayacaktır. Bundan dolayı pes etmeyin.