DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:37:57

Cho'Gath Rün S13 – Cho'Gath Rün Build

Cho'Gath Rün S13 – Cho'Gath Rün Build

Lol’ün neredeyse tüm karakterleri oyuncular arasında bilinmekte ve sevilmektedir. Özellikle rünleri daha sık tercih edilenler forumlarda çeşitli platformlarda daha fazla tartışılmaktadır. Forumlarda birçok tartışmaya konu olan rünler ve counterlar kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Biz de oldukça talep gören bu konulara değinerek sizlere faydalı olabilecek bilgiler vereceğiz. Ancak bizim diğer sitelerden farkımız bunu yaparken size istatistiksel olarak faydalı olabilecek bilgiler vermektir. Bu yazımızda Cho'Gath Rün S13 – Cho'Gath Rün Build konusundan bahsedileceği için Cho'Gath üzerinden gidecek olursak makalemizin devamında bu şampiyonun rünlerinin hangi oranda tercih edildiğini kolayca öğrenebilirsiniz. Bu demek oluyor ki bir rün tercih edilme oranı yüksekse o şampiyonda bu rün oldukça iyidir. Ancak tercih edilme oranı düşükse o rün o şampiyon için pek mantıklı bir tercih olmayacaktır. İlk olarak gelin sevilen karakter Cho'Gath hakkında kısa bir bilgilendirme yapalım.

Cho'Gath

Hiçlik'in Dehşeti lakaplı Cho'Gath, Runeterra'nın acımasız güneşine çıktığı andan bu yana açlığın en saf ve doyumsuz halinin güdümünde hareket etmektedir. Cho'Gath, deyim yerindeyse Hiçlik'in bütün canlıları tüketme arzusunun ideal bir yansıması olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca Cho'Gath'ın karmaşık biyolojisi, maddeyi vücudunda büyümeye yarayan yeni bir güce dönüştürmektedir ve bu oldukça önemlidir. Bunun yanında Hiçlik ise yaratığının kas kütlesiyle yoğunluğunu arttırmasına veya dış kabuğunu organik bir elmas misali sertleştirmesine yaramaktadır. Şampiyonumuz için büyümek ihtiyaçlarına karşılık vermeyince fazlalık maddeleri jilet gibi keskin kazıklar şeklinde kusma yolunu tercih etmektedir.

Cho'Gath Rünleri

  1. Şampiyonumuz Azim bazında incelendiğinde Hortlağın Pençesi rününün oyuncular tarafından %100 oranında tercih edldiğini görüyoruz.
  2. Tahrip özelliği de %100 tercih edilirken İkinci ise %96 oranında tercih edilmektedir.
  3. Azim bazında Gözü Kara özelliği ise %48 oranında seçilmektedir.
  4. Ayrıca isabet bazında bakıldığında Efsane: Sıvışma rünü %100 oranında tercih edilmektedir.
  5. Bu bağlamda Son Direniş ve Pratik Zekâ rünleri ise oyuncular arasında sadece %43 oranında seçilmektedir.

Bu makalemizde sizlere Cho'Gath Rünleri incelemesi gerçekleştirdik. Bu rünleri dikkate alarak seçimler yapmanız size maçlarda fayda sağlayacaktır.