DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:41:29

E3 2018'de Tanıtılan Oyunlar

Bildiğimiz gibi tüm Dünya’da oyun sektörüne ilgi çok yüksek… Tabii ki bu ilgi oyunculara yenilik sunmaya çalışan firmalar tarafından bir fırsat olarak nitelendirilebilir. Bu firmalardan bazıları şanını çok öncelerden duyurmuş ve artık oyunları kurumsal bir iş haline dönüştürmüş şirketlerden oluşmaktadır. Bu şirketlerden en büyüklerinden birisi ise EA Sports… Birçok oyunun geliştirici ve üretici firması olarak nitelendirilebilir. Her yıl düzenli olarak birçok oyunu geliştirirler veya yeni bir oyun piyasaya sürerler.

Bu yılda ABD Los Angeles eyaletinde düzenlenecek olan E3 fuarı yapılacak. EA Sports yeni çıkacak olan oyunları bu fuarda tanıtacak. Tabii ki bu fuarda sadece EA Sports olmayacak, oyun dünyasının tüm büyük firmaları da bir araya gelecek. Yine bu yıl dolu dolu ve birçok oyunun piyasaya sürüleceği dolu dolu bir fuar bekliyoruz.

Assassin’s Creed Odyssey


Geniş bir hayran kitlesine sahip Assasins Creed serisinin yeni oyunu Odyssey bu yıl fuarda tanıtılacak oyunlar listesinde. 11 yıl önce ilk oyunu piyasaya sürülen Assasins Creed, reel ve sanal anlamda birçok satış yapmış ve EA Sports firmasına büyük bir para kazandırmıştır. Oyunda yine tarihi anlamda bilgilendirilme olacağı gibi oyunun Antik Yunanda geçmesi bekleniyor.

Beyond Good & Evil 2

Bu oyunda birçok oyuncuya ulaşmış zevkli ve sürükleyici bir oyun olarak geçmektedir. Bu yıl fuarda tanıtılacak ve geniş bir oynanış videosu yayınlanacağı haberi veriliyor. İlk oyunuyla beğenileri topladığı için EA Sports ikinci oyununu piyasaya sürme kararı aldı.

CrackDown 3


Oyunun ikinci sürümü 2014 yılında Xbox platformunda yayınlandı ve fuarda tanıtıldı. Bu yıl ise bilgisayar ve birçok platforma sürülmesi bekleniyor ancak herhangi bir kesinlik bulunmamaktadır. Yani diğer seneye veya bu sene yayınlanabilir. Konu bakımından ikinci oyuna göre 10 yıl sonrasını konu alacak bir oyun olacağı belirtildi.

Cyberpunk 2077

CD Project yapımı EA Sports’un yapacağı bu fuara Cyperpunk oyunu ile katılmayı planlıyor fakat bu da kesin değil zira cyberpunk yapımı bakımından yavaş ilerliyor. Uzun süredir uğraş veren yapımcılar farklı bir senaryo ortaya koymak için çalışıyorlar.

Death Stranding

Bu oyun ise Hideo Kojima firmasına ait bir oyun. Metal Gear serisinin yapımcısı olan bu firma birçok ünlü aktörlerin tiplemesini yaparak oyunlarında yer veriyor. Bu fuara katılıp katılmayacakları kesin değil fakat Death Stranding oyunun bir kolajını yapımcı firma olarak yayınlamışlar.

Fallout 76

Bethesta oyun firmasının yapımı olan Fallout serisine yeni bir oyun daha eklendi. Fallout 76 konu bakımından Rust ve Dayz tarzında bir oyun olacakmış. Açık dünya ve birçok özelliği barındıracak olan bu oyun fuarda yerini alması bekleniyor. Zira Fallout 4 oyunu ile büyük bir başarı ve şan kazanan bu firmanın birçok meraklısı mevcut.

Ghost Of Tsushima

1200 yıllarına dayanan ve Japon kültürünün önemli bir efsanesi olan samurayların konu edildiği bu yapım hikayesi ve oynanış videolarıyla derin bir etki uyandırdı.

Sucker Punch yapımı oyunun fuarda yer alması bekleniyor.

Marvel’s Spider Man

Hepimizin bildiği filmlerin ve oyunların konusu olan Marvel tarafından geliştirilen bu oyun PlayStation platformunda piyasaya sürülmesi beklenmektedir. Eylül ayında çıkması beklenen bu oyun fuarda yerini alacağı kesin olarak nitelendiriliyor.

Metro Exodus

Metro serisinin çok büyük oyuncu kitlelerine ulaştığını biliyoruz. Özellikle Metro Last Night Redux oyunu satış patlamalarıyla gündeme gelen bir oyun olmuştu. Bu seriyi devam ettirmek isteyen yapımcı firma fuarda yerini alacak gibi…

Red Dead Redemption 2

Oyunun ilk versiyonu büyük beğeniler almıştı ve yapımcı firma ikinci oyun üzerine çalışmalara başladı ve trailer görüntüleri yayınlandı. Yahşi batı konusunu ele alan ve açık dünya bazlı bu oyunda ilgi görecek gibi... Görüntüler haricinde açıklamalarda bulunan firma fuarda yerini alacağa benziyor.

Listemizde görmediğiniz birçok oyunda fuarda yerini alacak. Listeleyecek olursak aşağıdaki oyunlarda fuarda yerini alabileceğini söyleyebiliriz.

Battlefield V, Call of Duty: Black Ops 4, Blackout, Anthem, Final Fantasy VII Remake, Metroid Prime 4, Rage 2, Shadow of the Tomb Raider, Skull & Bones, Super Smash Bros., The Division 2, The Last of Us Part II.


 

                                                                                      

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER
DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER