DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:24

Gragas CT S13 - Gragas Counterları S13

Gragas CT S13 - Gragas Counterları S13

LoL’ün sevilen karakterlerinden biri olan Gragas bazı şampiyonlar karşısında oldukça güçlü iken bazıları karşısında zayıf kalmaktadır. Biz de bu yazımızda Gragas’ın karşısında zayıf olduğu şampiyonlardan bahsedeceğiz. Gragas CT S13 - Gragas Counterları S13 incelendiğinde 7 adet şampiyonun Gragas karşısında üstünlük kurduğu görülmektedir. Aşağıdaki listeyi inceleyerek Gragas’ın karşısında zayıf olduğu şampiyonlara bir göz atabilirsiniz.

Gragas

Gragas’ın belli yetenekleri kullandığı zaman aynı anda belli aralıklarla iyileştiği bilinmektedir. Özellikle fıçı yuvarla özelliğinde patlama gerçekleşmekte ve bunun şiddeti zamanla artmaktadır. Ayyaş hiddeti adlı özellikte ise Gragas bütün rakiplere büyü hasarı verirken aldığı hasar da azalmaktadır.

Gragas Counterları

  1. Maokai: Gragas’ın Maokai karşısında koridor kazanma oranı imkânsızdır. Yani bu oran %0’dır. Bu şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %100’dür.
  2. Mundo: Gragas, Dr. Mundo karşısında %30,80 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Bu şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %40,63 olarak hesaplanmıştır. Yani her iki oranda %50’nin altında olması sebebiyle Gragas, Dr. Mundo karşısında oldukça zayıftır.
  3. Fiora: Gragas’ın Fiora karşısındaki koridor kazanma oranı %34,28’dir. Bu oran maç kazanma olarak incelendiğinde ise %28,61 olduğu görülmektedir. Fiora’da Gragas’a karşı koymayı başarabilen şampiyonların başında gelmektedir.
  4. Aatrox: Gragas, Aatrox karşısında %36,15 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Aatrox karşısındaki maç kazanma oranı ise %45,68’dir.
  5. Volibear: Gragas’ın Volibear karşısındaki koridor kazanma oranı %37,41 iken maç kazanma oranı %59,44 olarak hesaplanmış durumdadır.
  6. Irelia: Gragas’ın Irelia karşısındaki koridor kazanma oranı %37,57 iken maç kazanma oranı en azından yarıdan biraz daha fazla olup tam olarak %56,28 seviyesindedir. Ancak buna rağmen Gragas, Irelia karşısında zayıftır.
  7. Mordekaiser: Gragas’ın bu şampiyon karşısındaki koridor kazanma oranı %45,61’dir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %40,38 seviyesindedir.

Yukarıdaki listede 7 adet Gragas Counterları sıralanmıştır. Bu listeyi kontrol ederek Gragas’ın hangi şampiyon karşısında zayıf kaldığını ve diğer bir tabir ile Gragas’ın karşısına alınması gereken şampiyonları kolayca görebilirsiniz.