DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:23

Jarvan CT S13 - Jarvan Counterları

Jarvan CT S13 - Jarvan Counterları

Ülkemizde geniş bir hayran kitlesine sahip olan LOL ve karakterleri forumlarda ya da oyun sitelerinde oldukça tartışılmaktadır. Özellikle şampiyonların özellikleri ve hangi karakterler karşısında güçlü ya da zayıf oldukları ayrı ayrı tartışılmaktadır. Biz de bu yazımızda Jarvan CT S13 - Jarvan Counterları ile ilgili incelemeler yaparak Jarvan’ın hangi şampiyonlar karşısında zayıf olduğundan bahsedeceğiz. Aşağıdaki sıralamada Jarvan’ın hangi şampiyonlar karşısında zayıf kaldığını görebilirsiniz.

Jarvan

Jarvan’ın Ordu Marşı özelliği rakibe ekstra hasar vermekte ve birkaç saniye boyunca aynı hedef üstünde ortaya çıkmamaktadır. Ayrıca Ejderha Saldırısı adlı skill kullanıldığında Jervan, Demacia Sancağı’na çekilirken yoluna çıkan tüm düşmanları havaya savurmaktadır. Jarvan, Altın Kalkan özelliğini kullanmaya başladığında kadim kralları çağırmakta ve çevresindeki rakipleri yavaşlatmaktadır.

Jarvan Counterları

  1. Elise: Jarvan’ın Elise karşısındaki koridor kazanma oranı %28,39 gibi oldukça düşük bir seviyededir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise oldukça yüksek olup %95,76 seviyesindedir. Ancak koridor kazanmanın oldukça düşük olması Jarvan’ı Elise karşısında zayıf bir noktada konumlandırmaktadır.
  2. Amumu: Jarvan’ın Amumu karşısındaki koridor kazanma oranı %32,24 iken maç kazanma oranı %29,98 seviyesindedir. Her iki seviyenin de oldukça düşük olması münasebetiyle Jarvan’ın Amumu karşısında oldukça zayıf olduğunu söyleyebiliriz.
  3. Viego: Jarvan’ın bu şampiyon karşısındaki koridor kazanma oranı %32,61 seviyesindedir. Aynı şampiyon karşısında Jarvan’ın maç kazanma oranı ise %38,7’dir.
  4. Lillia: Jarvan, Lillia karşısında %38,07 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Bu şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise biraz daha yüksek olup %52,61 seviyesindedir.
  5. Shyvana: Jarvan’ın bu şampiyon karşısında %39,38 ihtimalle koridor kazandığı bilinmektedir. Aynı oran maç kazanma bazında bakıldığında ise %30,83 seviyesine kadar gerilemektedir.
  6. Diana: Jarvan’ın Diana karşısında %39,97 ile koridor kazandığını biliyoruz. Bu şampiyon karşısında hesaplanan maç kazanma oranı ise biraz daha yükselmekte olup %47,77 seviyesine gelmektedir.
  7. Shaco: Jarvan’ın Shaco karşısındaki koridor kazanma oranı %41,59 iken maç kazanma oranı %49,14 seviyesindedir.

Görüldüğü üzere Jarvan Counterları oldukça fazladır. Yukarıdaki listede Jarvan’ın karşısında zayıf olduğu şampiyonlar sıralanmıştır.