DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:23

Jayce CT S13 - Jayce Counterları

Jayce CT S13 - Jayce Counterları

LoL'ün sevilen karakterlerinden biri olan Jayce özellikleri ve karakteristik durumuyla öne çıkmaktadır. Bu şampiyonun karşısında zayıf kaldığı karakter sayısı ise maalesef bir hayli fazladır. Jayce CT S13 - Jayce Counterları hakkında kısaca bilgi verelim ve Jayce hangi şampiyonlar karşısında zayıf kalıyor kısaca bahsedelim.

Jayce

Hextech kapasitör özelliği Jayce silah değiştirdiğinde kısa süreliğine hareket hızı kazandığı bir skilldir. Ayrıca Şimşek Sahası skillinde her vuruşta mana yenilemesiyle rakiplere zarar veren bir elektrik alanı yaratması oldukça beğenilmektedir. Jayce, Çekiç Hali saldırısı ile rakibe büyü hasarı vermekte ve onu bir mesafe geri savurmaktadır.

Jayce Counterları

  1. Sion: Jayce’nin Sion karşısındaki koridor kazanma oranı yok denecek kadar azdır. Bu oran Sion karşısında sadece %11,63’dir. Yani Sion karşısında Jayce’nin koridor kazanması imkânsız desek pek de abartmış olmayız. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %70,7’dir.
  2. Fioara: Jayce, Fioara karşısında %17,5 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Bu oran Sion’dan sonra hesaplanmış en düşük seviyedir ve Jayce’yi Fioara karşısında çaresiz bırakmaktadır. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %54,5’dir.
  3. Urgot: Jayce’nin Urgot karşısındaki koridor kazanma oranı %17,84 iken maç kazanma oranı %33,92 olarak hesaplanmıştır.
  4. Renekton: Jayce, Renekton karşısında %18,72 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Bu oran maç kazanma ihtimali olarak incelendiğinde ise gene düşük kalmakta ve sadece %36,49’e yükselmektedir.
  5. Gnar: Jayce, Gnar karşısında %24,54 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %19,6’e düşmektedir.
  6. Aatrox: Jayce’nin Aatrox karşısındaki koridor kazanma oranı %25,85 iken maç kazanma oranı %47,68’dir.
  7. Gwen: Jayce, Gwen karşısında %27,72 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Aynı şampiyon karşısında maç kazanma oranı ise %18,48’dir. Görüldüğü üzere Jayce, Gwen karşısında ne koridor ne maç kazanma şansına sahip değildir. Bu yüzden Gwen karşısında oldukça zayıf olduğu söylenebilir.

Bu yazımızda sizlerle Jayce Counterlarından bahsederek Jayce’nin hangi şampiyonlar karşısında zayıf olduğunu açıkladık.