DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:22

Jinx CT S13 - Jinx Counterları

Jinx CT S13 - Jinx Counterları

Oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan LOL’ün oyuncu sayısını günden güne arttırmaktadır. Oyunun sağlam grafiklerinin yanında şampiyon özellikleri de oldukça önem arz etmektedir. Biz de bu sebeple bu yazımızda Jinx CT S13 - Jinx Counterlarından bahsederek Jinx’in hangi şampiyonlar karşısında zayıf olduğundan bahsedeceğiz.

Jinx

Jinx, destansı orman canavarının katledilmesine ve kesilmesine yardım ettiği zaman büyük bir hareket hızı kazanmaktadır. Aynı şekilde değiştir özelliği ise mana tüketip yavaş olmasına rağmen Kılçık’la yapılan saldırılarda oldukça büyük hasarlar vermektedir. Ayrıca şok tabancası cızbızla ateş edildiğinde ilk rakip şampiyona hasar vermekte ve onu yavaşlatmaktadır. Bu da o şampiyonu açığa çıkarır.

Jinx Counterları

  1. Draven: Jinx’in Draven karşısında %25,88 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahip olduğu görülmektedir. Bu Jinx’in karşısında zayıf olduğu rakipler arasında en düşüklerden biridir. Buna karşın Draven karşısındaki maç kazanma oranı %63,89 seviyesindedir.
  2. Kalista: Jinx, Kalista karşısında %28,48 ihtimalli bir koridor kazanma oranına sahiptir. Bu ihtimal maç kazanma olarak düşünüldüğünde ise oran %49,06’ya çıkmaktadır.
  3. Yasuo: Jinx’in Yasuo karşısındaki koridor kazanma oranı %35,54’dür. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise biraz daha yüksek olup %48,9 seviyesindedir. Ancak genel bağlamda bakıldığında Jinx, Yasuo karşısında zayıftır.
  4. Varus: Jinx’in Varus karşısındaki koridor kazanma oranı %36,88’dir. Varus karşısındaki koridor kazanma oranı ise %52,56’dır.
  5. Tristina: Jinx, Tristina karşısında %37,61 oranında bir koridor kazanma oranına sahiptir. Bu şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %47,9 seviyesinde hesaplanmıştır. Kısaca Jinx, Tristina karşısında da bir hayli zayıf denebilir.
  6. Aphelios: Jinx, Aphellios karşısında %37,67 oranında bir koridor kazanma oranına sahiptir. Bu oran maç kazanma olarak incelendiğinde ise tam yarıya denk geldiği görülmekte olup ihtimal ise %50,58’dir.
  7. Lucian: Jinx, Lucian karşısında %38,72 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %45,38’dir.

Yukarıda görüldüğü üzere Jinx Counterları bir hayli fazladır. Bu da Jinx’in ortalama bir karakter olduğuna işaret etmektedir. Yukarıdaki listeden Jinx’in hangi şampiyonlar karşısında zayıf olduğunu kolayca analiz edebilirsiniz.