DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:37:47

Karthus Rün S13 – Karthus Rün Build

Karthus Rün S13 – Karthus Rün Build

Ülkemizde oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan Lol’de sağlam ekran grafikleri ve şampiyonların farklı özellikleri bu oyuna olan ilgiyi de her geçen gün arttırmaktadır. Durum bu şekilde olunca da özellikle şampiyonların rünleri bir hayli merak edilmekte ve hangileri ne oranda etkili konusu tartışılmaktadır. Bu yazımızda sizlere sevilen şampiyon Karthus hakkında bilgilendirme yapacağız ve rünlerinden bahsedeceğiz. İlk olarak karakterimiz hakkında genel bilgiler verelim. Sonra ise Karthus Rün S13 – Karthus Rün Build konusuna değinerek bu şampiyonun hangi rünleri etkili bilmeyenler için istatistikleri de içeren bir karşılaştırma yaparak yazımızı sonuçlandıralım.

Karthus

Karthus, dehşet uyandıran repertuvarı ve kâbuslardan fırlamış görünümüyle adeta ecelin haberciliğini yapmaktadır.  Hayatta olanlar ebedi hortlaklığın düşüncesiyle dahi korkudan tir tir titrerken, Karthus onda sadece güzellik, saflık ve ölümle yaşamın mükemmel birlikteliğini görmektedir. Kendisine ölmeyen yüce bir ruh ve yaşayan ölülerin elçisi olarak nitelendiren Karthus, sıradan ölümlülere ecelin neşesini getirmek için Gölge Adalar'dan bu bölgeye gelmiş ve yaşantısını sürdürmektedir.

Karthus Rünleri

  1. Karthus’un rünlerine Hakimiyet bazında baktığımızda şampiyonumuzun Belden Aşağı özelliğinin %100 oranla tercih edildiği görülmektedir.
  2. Aynı bazda incelenen Kara Hasat rünü de oyuncuların Karthus için %99 oranında tercih ettikleri bir özelliktir.
  3. Karthus, Hakimiyet bazında %96 oranında tercih edilen Gözyuvarı Koleksiyonu rünü ile de akıllara gelmektedir.
  4. Şampiyonumuzun Hazine Avcısı rünü %63 gibi ortalama bir değere sahip olsa da Hakimiyet bazında öne çıkmaktadır.
  5. Karthus’un İsabet bazındaki Pratik Zeka rünü oyuncular tarafından %100’lük bir oranla tercih edilmektedir.
  6. Gene İsabet bazında incelendiğinde Karthus’un Son Direniş rününün %79 oranında tercih edildiği görülmektedir.

Görüldüğü üzere Karhus rünleri bir hayli etkili olan bir şampiyondur. Özellikle Hakimiyet bazında düşmanlarına üstünlük kurması ve rünleri en etkili şekilde kullanması oyuncuların da bu özelliklere daha fazla yüklenmesine neden olmaktadır. Siz de mutlak savaşçı Karthus’u seçtiniz ancak hangi rünlerle mücadele edeceğine karar veremediyseniz yazımızda oranı yüksek olan rünlerden başlayarak oyunu oynayabilirsiniz.