DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:20

Katarina CT S13 - Katarina Counterları S13

Katarina CT S13 - Katarina Counterları S13

Ülkemizde oldukça fazla oynanan LOL oyunu karakterleri ve özellikleri ile merak uyandırmaktadır. Bazı şampiyonlar koridorda çok iyi performanslar sergilerken bazıları direkt sonuç odaklı maç kazanma anlamında sağlam duruş sergilemektedir. Biz bu yazımızda Katarina CT S13 - Katarina Counterları S13 bahsederek şampiyonun hangi karakterler karşısında zayıf olduğu konusuna değineceğiz. Aynı zamanda hem koridor hem de maç kazanma oranları da yazımızın devamında sizlerle paylaşılacaktır.

Katarina

Katarina oyunda yerden bir hançer aldığında bu hançeri kullanıp yakınında bulunan tüm düşmanları biçmektedir. Onlara aynı zamanda büyü hasarı da vermektedir. Ayrıca Sıçrayan Bıçak özelliğini kullandığında ise hedefine gönderdiği ahnçer yakındaki rakiplere sektikten sonra yere saplanmaktadır.

Katarina Counterları

  1. Gangplank: Katarina’nın Gangplank karşısındaki koridor kazanma oranı %29,14’dür. Bu Katarina’ya göre oldukça düşük bir seviyedir ve şampiyon karşısında koridor kazanmakta oldukça zorlandığına işaret etmektedir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %47,04’dür.
  2. Gwen: Katarina’nın Gwen karşısındaki koridor kazanma oranı %35,06 iken maç kazanma oranı %83,24’dür.
  3. Neeko: Katarina Neeko karşısında %35,42 seviyesinde bir koridor kazanma oranıyla maç çıkarmaktadır. Aynı şampiyon karşısındaki hesaplanmış maç kazanma oranı da düşük birs eviyede kalmış olup %47,08’dir.
  4. Zed: Katarina’nın Zed karşısındaki koridor kazanma başarısı ise sadece %38,4 seviyesindedir. Bu şampiyon karşısında maç kazanma oranı ise neredeyse ½ ihtimale denk gelmekte olup %49,77’dir.
  5. Fizz: Katarina Fizz karşısında %39,68 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %47,71’dir.
  6. Yasuo: Katarina’nın Yasuo karşısında %41,55 ile koridor kazandığını biliyoruz. Bu şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise tam olarak %50,35 şeklinde hesaplanmıştır.
  7. Vex: Katarina’nın Vex karşısındaki koridor kazanma oranı %42,6 iken maç kazanma oranı %42,47’dir. Her iki oranda görüldüğü üzere yarıdan bile daha azdır. Bu da Katarina’yı Vex karşısında güçsüz bir noktada konumlandırmaktadır.

Görüldüğü üzere Katarina Counterları bir hayli fazladır. Bu da şampiyonumuzun karşısında zayıf olduğu karakterlerin sayı bakımında oldukça çok olduğunu göstermektedir.