DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:27

Kayle CT S13 - Kayle Counterları S13

Kayle CT S13 - Kayle Counterları S13

Ülkemizde en sevilen rol yapma oyunlarından biri olan LoL, sadece harita ve oyun akışı olarak değil şampiyonların özellikleri bakımından da oldukça popülerdir. Oyunda birçok şampiyon bulunmaktadır ve her birinin kullanılması gereken önemli özellikleri yer almaktadır. Özellikle hangi şampiyonun koridorda iyi hangisinin maç kazanma oranının yüksek olduğu ise oyuncuların sürekli olarak analiz ettikleri konulardandır. Bu yazının konusunu oluşturan da aslında tam olarak budur. Kayle CT S13 - Kayle Counterları S13 için karşısında zayıf olan karakterler oyunu kazanma anlamında oldukça önemlidir. Bu sebepten yazımızın devamında sizlere Kayle’in karşısında zayıf olduğu şampiyonlardan bahsedeceğiz. Kayle’in bu şampiyonlar karşısında kazanma oranlarından yola çıkarak hangilerini almanız ya da hangilerini almamanız gerektiği de

Kayle

Kayle’nin en sevilen özelliklerinden biri İlahi yükseliş olarak adlandırılan ve ateş dalgaları kazanmaya olanak veren skilldir. Aynı zamanda semavi kılıç ile rakipleri delip geçtiği ışığın hükmü de oldukça sevilmektedir. İlahi güçler tarafından kutsanan semavi lütuf da Kayle’nin imza atışlarındadır.

Kayle Counterları

  1. Jayce: Kayle’nin Jayce karşısında koridor kazanma ihtimali yok denecek kadar az olup bu oran %15,87’dir. Aynı şampiyon karşısında maç kazanma oranı ise bu oranın tam tersi olup %61,38 seviyesindedir.
  2. Irelia: Kayle, Irelia karşısında %20,97’lik bir koridor kazanma oranına sahiptir. Bu şampiyon karşısında Kayle’nin maç kazanma oranı ise yaklaşık olarak yarı yarıyadır ve oran %49,8’dir.
  3. Kled: Kayle’nin Kled karşısındaki koridor kazanma oranı da %21,3 gibi çok düşük bir ihtimaldir. Aynı şampiyon karşısında maç kazanma oranı ise %57,41’dir.
  4. Cho’Gath: Kayle, bu şampiyon karşısında %21,66 oranında koridor kazanma şansına sahiptir. Cho’Gath karşısında maç kazanma oranı ise %32,62’dir.
  5. Illaoi: Kayle’nin Illaoi karşısında koridor kazanma oranı %22,13’dir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma ihtimali ise %50,72’dir.
  6. Tahm Kench: Kayle, koridor kazanma oranı %25,33 ile Tahm Kench karşısında oldukça güçsüzdür. Ancak maç kazanma oranı %45,42 ile idare eder seviyesindedir.
  7. Gnar: Kayle’nin Gnar karşısında koridor kazanma oranı %25,99 iken maç kazanma oranı %51,19’dir.

Yukarıdaki listede Kayle Counterları oranlarıyla beraber sıralanmıştır. Listeden Kayle’yi kontrol ederek hangi şampiyonlar karşısında güçsüz olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.