DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:37

Leauge of Legends Sistem Gereksinimleri

Son yılların popüler oyunları arasında yer alan League of Legends, multiplayer online battle arena olarak bilinen MOBA türü bir oyundur. Lol bir tür savaş strateji oyunu olmakla birlikte; mitolojik karakterler ve doğa içeren haritası ile her kesimden oyuncunun dikkatini çekmektedir. Dota 2'den sonraki popüler MOBA oyunu olarak karşımıza çıkan Lol için gerekli pc donanımları orta segment olarak sınıflandırılmaktadır.

League of Legends Oynamak İçin Pc Özellikleri

League of Legends sistem gereksinimleri orta segment bir bilgisayar ile sağlanabilmektedir. Laptop ya da masaüstü bilgisayarlarda;

• Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 işletim sistemi

• 4 GB Ram bellek ve üstü,

• 120 GB sabit disk ve üzeri,

• İntel Core i3 veya eş seviyede işlemci,

• 2 GB ekran kartı yazılım ve donanım özellikleri yeterli olmaktadır.

Bu özelliklerden daha alt segmentte yer alan bilgisayarlar da Lol çalıştıracaktır ancak; oyun içerisinde donma, yüksek fps oyundan atılma, oyuna bağlanamama gibi bazı sorunlarla karşılaşılacaktır.

Lol İçin Pc mi Laptop Mu Tercih Edilmelidir?

Son yıllarda piyasaya oyun laptopu olarak dahil olan dizüstü bilgisayarlar, eşdeğer masaüstü bilgisayarlara nazaran daha hızlı ve akıcı performans sergilemektedir. Ancak fiyat kalite açısından değerlendirme yapıldığında, aynı özellikleri taşıyan bir masaüstü bilgisayarın daha düşük fiyatlı olması sebebiyle masaüstü bilgisayarlar daha öne plana çıkmaktadır.

Ayrıca, masaüstü bilgisayarlarda daha büyük ekran tercih edilebilmesi sebebiyle, oyun performansı açısından bir adım daha öne geçmektedir. Sonuç olarak Lol gereksinimlerini karşılayan aynı özellikleri taşıyan bir masaüstü ve dizüstü bilgisayar fiyat açısından kıyaslandığında, masaüstü bilgisayar daha hesaplı olarak karşımıza çıkmaktadır. Yalnızca lol için değerlendirme yapılacaksa, masaüstü bilgisayarlar öncelikli tercih edilmektedir.