DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:59

Lol Alt Koridor Neresi

Lol Alt Koridor Neresi

2009 yılında Riot Games yapım şirketinin yayınladığı League Of Legends yani halk arasında bilinen LoL, kısa sürede tüm oyun dünyasında adını duyurmuştur ve en çok oynanan oyunlar arasında yerini almıştır. Bu oyun online oynanır  ücretsizdir. Her oyunda olacağı gibi bu oyunda da bazı bölgeler ve mevkiler vardır. Oyuncular oyunları bu bölgelerde oynarlar , tüm aksiyon bu bölgelerde geçer. Lol oyununda da 4 bölüm vardır. Bunlar üst koridor, orta koridor, alt koridor ve orman. Oyuncuların iyi oynaması için bu bölgelere hakim olması ve bu bölgelerde yapacağı hamleleri iyi bilmeleri gerekmektedir. Bu yazımızın konusu ise alt koridor kısmı. Sizlere Lol alt koridor neresi, bunun cevabını vereceğiz.

Lol alt koridor neresidir ve burada neler yapılması gerekir?

  • Bu koridorda iki karakter vardır ve birlikte oynarlar.
  • Bunlardan ilki ADC. Bu koridorun olmazsa olmazıdır. Onunla birlikte de support dediğimiz yani destek anlamına gelen roldeki oyuncu oynar.
  • Burda takım oyunu daha çok ön plana çıkar. Aynı zamanda bu oyuncular beraber hareket etmelidirler.
  • ADC yapacağınız saldırı gücünüzün temelini ve kaynağını oluşturur. Bu oyuncu ekip halinde yapılan savaşlarda doğru pozisyon alır. Minyon dalgasını düzgün ve olması gerektiği gibi kullanır. Ne kadar yapabilirse o kadar minyonun işini bitirmeye çalışır. Yanındaki oyuncuyla uyum halinde olması gerekir. Tek başına dolaşmamalı, mutlaka yanında support rolündeki oyuncuyla birlikte olmalı. Çünkü ADC orta koridordaki oyuncunun ve rakip olan ormancının daima hedefindedir. Saldırı gücünün kaynağı ADC olduğu için ona yönelip onu alt etmeye çalışırlar. Ayrıyetten ADC rolündeki oyuncular, ormancı oyuncusuyla bağlantılı ejder almalıdır. Bu durum takıma katkı sağlar.
  • Support denilen yani destek oyuncunun amacı ise ADC'ye destek olmaktır. Bu oyuncu en çok totem yerleştirmeye, ADC ile birlikte hareket etmeye, savaş esnasında doğru yerde pozisyon almaya ve ADC'yi destek olarak onun ölmesini engellemeye önem vermeli. ADC'ye kill salmalı. Misyonu bunlardır. Bu oyuncunun koridordayken nasıl şekilde oynadığı oldukça önemlidir. ADC, minyonları daha rahat kesebilsin diye rakibin ADC'sini vuruşlarıyla her daim rahatsız etmelidir. Bu durum ekibe ciddi fayda getirir. Takımı da rahatlatır.

Bu yazımızda sizler için Lol alt koridor neresidir ve burada neler yapılması gerekir? Kısaca bilgisini vermis olduk. Yukarıdaki tavsiyelerimizi uygulamanız akabinde oyun sizler için çok daha kolay geçecektir.