DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:00

Lol ff Ne Demek

Lol ff Ne Demek

2009 yılında piyasaya sürülen League of Legends yani oyuncular arasındaki bilinen adıyla LoL hala dünyada popülerliğini korumaktadır. Her oyunun kendine has bir dili vardır. Bütün video oyunlarının kendi dili olduğu gibi genel olarak birçok oyunda ortak kullanılan diller ve ifadeler de bulunur. Örneğin WP, GG, FF bunlardan bazılarıdır. Birçok video oyununda olduğu gibi LoL'de de bazı kısaltmalar ve ifadeler bulunur. Bu kısaltmalar sayesinde oyuncular arkadaşlarına söylemek istediklerini kolay ve rahat bir şekilde iletebiliyorlar. Bunların içinde sadece League Of Legends'ta değil, diğer oyunlarda da görülen ff tabirine sıklıkla karşılaşırız. Bu yazımızda cevabı merak edilen LoL ff ne demek sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

FF ne anlama gelir?

Ff bir kısaltmadır ve ingilizce forfeit veya friendly fire tabirlerinin kısa halidir. Forfeit kelimesi ingilizcede kaybetmek demektir. Oyunda ise teslim olmak, pes etmek anlamına gelir. Oyuncular takım arkadaşlarından teslim olmasını isteyebilirler.

  • Oyunun kurallarında teslim olmak için 15 dakika geçmesi gerekmektedir. 15 dakika geçmeden teslim olamazsınız.
  • Oyun takımınız adına iyi gitmediği zamanlarda LoL ff kelimesini sıkça görebilirsiniz.
  • Rakipte iyi yetişmiş, oyunu kazanan birçok şampiyon varsa da bu kelimeyi çokça duyabilirsiniz.
  • Bu tabirin çokça kullanılması LoL ff kavramının nasıl ve ne şartlarda kullanılması gerektiğini kullanan herkesin bildiğini malesef göstermiyor.

İlk teslim olma şekli normal ff şeklidir. Oylamayı başlatmanız için 20 dakika beklemeniz gerekir. 20 dakika dolunca oylamayı başlatabilmek adına sohbeti açarak /teslimol yazın. Takımdakilerin yüzde sekseni kabul etmelidir. İkincisi ise 15. ve 20 dakika arasında yapılan teslim olma şekli. 15. dakikada yine aynı şekilde teslim olma çağrısı yapılır. Bunun şartı ise takımdaki herkesin bunu kabul etmesi. Son şekil ise takımda henüz oyuna girmemiş olan bir oyuncu varsa yenile yaparsınız. Bunu yapabilmek için 3. dakikada sohbet kısmında çıkacak olan sarı yazıları bekleyin. Sonra da sohbete /yenile yazın. Bunun için ise gerekli olan oyuncu onay şartı şartı yani evet şartı yüzde 30. Ancak bunun için altmış saniye vardır. Oyuncu afk kaldıysa lp kaybedip ceza alıyor.

Bu yazıda sizlere FF ne anlama gelir sorusunu anlatmaya çalıştık.