DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:00

Lol Flame Ne Demek

Lol Flame Ne Demek

Riot Games'in yayınladığı, 2009 yılından beri adından sıkça söz ettiren,MOBA türündeki strateji oyunu olan League of Legends, oyun meraklıları tarafından oldukça ilgiyle oynanmaktadır. Rekabetçi bir oyundur ve stratejik hamleler gerektirir. Bu tip stratejik video oyunlarında kullanılan bazı tabirler vardır. Bu tabirler oyuncular tarafından sık kullanırlar. Flame de bu tabirlerden biridir. Bizler de bu yazıda sizlere Lol flame ne demek sorusunun yanıtını vereceğiz.

Lol Oyununda FLame Ne Anlama Gelir ?

Bi tarz stratejik video oyunlarının çoğunda sıkça karşılaştığımız bir olay olan flame, oyuncuların hoşuna gitmeyen bir durumdur. Peki flame ne anlama gelir?

Flame ingilizce bir kelimedir ve Türkçe'de alev demektir. Ancak oyunlarda farklı anlamda kullanılır. Flame iyi oynamayan oyuncuların moralini bozmak için eylemde bulunmak demektir. Böyle yapan oyuncular ise flamer olarak adlandırılır. Flamer olmak hoş karşılanmayan bir şeydir. Ekip arkadaşlarına sinirlenirler, bazı olumsuz söylemlerde bulunurlar. Ölen ve iyi oynamayan arkadaşlarına agresif davranırlar. Bu oyunlarda flamer'ları raporlarsanız flamerlar ceza alırlar. Bu durumu mutlaka raporlayın. Bu gibi durumlarda bunun bir oyun olduğu unutulmamalı. Kötü oynamayı önlemenin yolu agresif davranmak değil, bu arkadaşlarına uyarılarda bulunmaktır. Flaming yaptığınızda oyuncuların morali bozulacaktır, oyunda başarısız olmaya devam edecektir. Böyle baskı yarattığınızda aynı zamanda takım oyunu oynamak mümkün olmayacaktır. Yani bunun  flamera da takıma da hiçbir yararı olmayacaktır. Ekibine moral vermek ise takımı başarıya götürecektir. O yüzden motivasyon verici sözler söylenmelidir. Şayet baskı yapan bu flamerdan kurtulmak isterseniz,

  • Onu engelleyebilirsiniz.
  • Sohbet bağlantısını kopararak da flame yapan kişiden uzaklaşmanız mümkündür.
  • Başka bir çözümü de ekibi yanınıza çekebilirsiniz.
  • Bunların yanısıra bu durumu onunla konuşarak bu hareketin yanlış olduğunu, bu durumdan rahatsız olduğunuzu flamera ileterek davranışını değiştirmesini sağlamak da elbette çözüm yollarından birisidir. Böylelikle daha güçlü bir bağ kurulması da sağlanmış olacaktır.
  • Ancak bu yolların hepsinin ortak noktası şudur ki, flame karşısında mantığımızı kaybetmeden, kontrollü ve sakin davranmak gerekir.

Bu yazıda size Lol oyununda flame ne anlama gelir sorusunun ve buna karşı nasıl davranılmalıdır sorularının yanıtlarını bulmaya çalıştık.