DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:38

Lol Karakterleri

League of Legends oyunu 5'er kişiden oluşan karşılıklı iki takımın savaştığı savaş strateji oyunudur. Her oyuncu birer şampiyon seçer ve oyuna bu şampiyonla birinci seviyeden başlayarak, 18.seviyeye ulaşmaya çalışır. Oyunun amacı bu şampiyonlar ile rakip takıma saldırı düzenlemek ve mağlup etmektir. Oyuncular 5' er kişilik takımı oluştururken, belirli kriterlere göre şampiyonlar seçmektedir.

Lol Haritası Nasıldır?

Oyundaki karakterleri anlamak için, oyunun haritasından kısaca bahsetmek gerekmektedir. Lol, bir nehrin ikiye böldüğü kare bir haritadan oluşmaktadır. Haritada 3 koridor bulunmaktadır ve koridorlardan geri kalan bölüm orman olarak adlandırılır. Oyuncular haritaya alt, orta ve üst koridor ve ormancı olmak üzere 5 kişi dağılarak, koridorları ve ormanı savunur. Ayrıca takımlar, rakip takımın koridoruna ve bölümüne yönelik saldırı düzenleyerek oyunu bitirmeye çalışmaktadır. Bu nedenle lol karakterleri farklılık göstermektedir.

Lol Karakterleri Nelerdir?

Oyundaki karakterler temel olarak;

• Büyücü,

• Nişancı,

• Destek,

• Tank,

• Orman olmak üzere beş gruba ayrılmaktadır.

Her kategoride farklı olmak üzere toplam 200'e yakın şampiyon bulunmaktadır.

Büyücü Karakterlerin Özellikleri

Orta koridorda tercih edilirler. Rakip şampiyonlara yönelik ağır hasar verebilirler ancak, aynı oranda dayanıklı değillerdir. Veigar, Xerath, Ahri, Kassadin bu şampiyonların bazılarıdır.

Nişancı Karakterlerin Özellikleri Nelerdir?

Alt koridoru destek karakteri ile birlikte savunan karakterlere nişancı karakteri denilmektedir. Jinx, caitlyn, kai'sa, lucian, sivir gibi silah taşıyan karakterlerdir. Takımın hasar yükünü çekerler.

Destek Karakterlerinin Özellikleri Nelerdir?

Hasar potansiyelleri sınırlı, daha ziyade takımın hasar şampiyonları olan nişancı ve büyücüleri korumak, can yenilemek gibi görevleri olan karakterlerdir. Soraka, Nami, Bard, Nautilius gibi karakterler destek şampiyonlarına örnek olarak gösterilebilir.

Tank ve Orman Karakterlerinin Özellikleri

Takımda üst koridoru koruyan karakterler tank, ormanı koruyan oyuncuya ise ormancı adı verilmektedir. Oyuncular bu koridorlara can rezervi daha yüksek olan şampiyonlardan Trundle, Poppy, Shen gibi savunmacı karakterleri tercih etmektedir.