DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:59

Lol Lane Ne Demek

Lol Lane Ne Demek

LoL, bildiğimiz üzere ülkemizde oldukça popüler bir oyun. Yapımcı Riot Games’in açıkladığı rakamlara bakılırsa oyun piyasaya sürüldüğü andan itibaren sürekli olarak kullanıcı kazanıyor ve bu kazanımlar daha da artacağa benziyor. Bunun nedeni ise oyuncuların gün geçtikçe yenilenen kavramlara ayak uydurmaları ve oyun ile ilgili yapılan iyileştirmelere yanıt vermeleridir. Oyuncuların oyun hakkında sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de Lol Lane Ne Demektir. Bizlerde bu yazımızda oyun hakkında sizlere fayda sağlayacak bu kavramı açıklayarak dikkat etmeniz gereken noktaları hakkında kısaca bilgi vereceğiz.

Lol Lane Nedir?

  • Lane kavramı İngilizcedir. Türkçede ise “koridor” anlamına gelmektedir.
  • Oyunda koridor, alan olarak kullanılmaktadır.
  • Oyuncuların LOL içinde kullandığı toplamda 3+1 koridor bulunmaktadır.
  • TOP: üst koridor demektir. Bu koridorda tek oyuncu yer aldığından solo olarak da adlandırılmaktadır.
  • MİD: orta koridor anlamına gelmektedir. Haritada kırmızı ile işaret edilen kısımdır
  • BOT: alt koridor demektir. Haritada mavi olarak gösterilen bu koridor aynı zamanda ejdere yakın olan lane olarak aklınızda kalabilir.
  • 3+1 olarak belirttiğimiz kısımdaki +1 ise JUNGLE’dır. Jungle, aslında koridor olarak tabir edilmese de oyun başında ormanda kasan oyuncular için önem arz eden bir yerdir.
  • Oyunu oynarken size ADS rolü gelirse bunun için alt koridoru kullanmanız gerekmektedir. Her zaman alt koridor yani BOT kullanılmalıdır. Oyuncuların aklında mavi olarak da kalabilir.

Görüldüğü üzere oyun ile ilgili kavramlardan biri olan lane oldukça önemlidir. Yani hangi koridorda oynamak gerekiyor ya da hangi rol üstlenildiğinde hangi lane’i kullanmak gerekiyor sorunsalı oldukça önemlidir. Çünkü örneğin ADS üstlenen birinin MİD ya da TOP lane kullanması tamamen saçmalık olacaktır. Bu yüzden oyuncular ve özellikle yeni başlayanlar ilk olarak terimleri ve anlamlarını araştırıyorlar. Bu aslında çok da mantıklı bir hamledir oyun içinde bunu zaten öğreneceksiniz ama kısa bir bilgi okumak ve sonrasında bunun farkında olarak oyuna girmek oldukça sağlıklı bir yöntemdir. Lol Lane Nedir? kavramı görüldüğü üzere ufak ipuçlarıyla öğrenilebilecek oyun içi bir terimdir.