DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:01

Lol Solo Ne Demek - Lol Solo Neresi

Lol Solo Ne Demek - Lol Solo Neresi

Riot Games'in en önemli oyunlarından biri de firmanın 2009 yılında piyasaya sürdüğü LoL yani League Of Legends'tır. Çıktığı dönemden beri dünyada geniş yankı uyandıran oyun online oynandığı gibi oyun için bir ücret de talep edilmiyor. Evrensel anlamda E-sporu ilerilere götüren oyun Türkiye'de de oldukça popülerdir. Her oyunda olacağı gibi bu oyunda da bazı bölgeler vardır ve bu bölgelerin neresi olduğu ve bölgelerde neler yapılması gerektiği, oyuncular tarafından merak edilmektedir ve bilinmesi oyunda oyuncuların ilerleme kaydetmesi açısından önem arz etmektedir. Bu yazımızda da Lol solo ne demek - Lol solo neresi? gibi soruların cevaplarını yanıtlamaya çalışacağız.

Lol Solo Ne Demektir ve Neresidir ?

Lol Solo tabirini bu oyunda genellikle solo lane olarak kullanırız. İngilizce'de 'lane' kelimesi şerit ya da çizgi manasında kullanılır. Ancak oyunumuzda 'koridor' anlamına gelmektedir. Oyuncular koridorunu belirlemektedir ve o şekilde oynarlar. League of Legends haritasında 3 adet koridor ve 1 adet bölge bulunmaktadır.

  1. Haritada üst kısım: Solo top denilen kısımdır.
  2. Haritada orta kısım: Mid denilen kısımdır.
  3. Haritada alt kısım: Bot denilen kısımdır.
  4. Bir adet orman.

Solo lane, League of Legends haritasında üst kısımda bulunan koridoru ve burada bulunan şampiyonu belirtir. Bu koridor 'top lane' adıyla da anılır. Bu koridorda aynı maçta sadece tek şampiyon oynar. Hangi oyuncu hangi koridorda oynayacak ise ekip tarafından iletişim kurarak belirlenir. Ancak tabiki her şampiyon solo lane de oynayamaz . Bunun için bazı özeliklere sahip olan şampiyonlarla oyuna başlanması gerekir. Bu şampiyonlara örnek vermek gerekirse;

  • Fiora
  • Poppy
  • Renekton
  • Garen
  • Darius
  • Nasus

Solo lane şampiyonu olmaya karar verirseniz uymanız gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Bunlardan birincisi koridorda tek oynadığınızdan dolayı bu bölgeden başka bir yere gitmemeniz gerekir. Yoksa karşıdaki rakibe istemeden ilerlemesi için imkan vermiş olabilirsiniz. Solo lane koridoru karşı tarafa zarar vereceğin, saldırıda bulunan minyonları kesebileceğin bir koridordur. Böyle avantajları da vardır. Ama yalnızca minyonları kesmeyip ilerlemek için de uğraşmalısınız.

Bu yazımızda sizlerle Lol solo ne demektir ve neresidir? sorularının yanıtlarını bulmaya çalıştık.