DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:01

Lol Sup Ne Demek?

Lol Sup Ne Demek?

Riot Games firmasının 2009 yılında çıkardığı ve geliştirdiği bir oyun olan League of Legends, MOBA türünde olup stratejik bir oyundur. Dünyada popüler olan oyun Türkiye'de de geniş yankı uyandırmıştır. League of Legends aynı zamanda Espor'u ileri taşıyan bir oyundur. Bu oyunda maçtaki oyuncuların bazı rolleri vardır. Oyuncuların rolleri maçta yapacağı hamleleri, hareketleri ve oynayacağı yeri belirlemektedir. Oyuna özellikle ilk başlayan oyuncular bu rolleri bilmedikleri için ne anlama geldiklerini bilmek istiyor ve bu rolleri internetten öğrenmek istiyorlar. Bu rollerin içindeki sup yani support(destek) rolü de merak edilen rollerden biridir. Biz de bu yazımızda 'Lol sup ne demek?' sorusunu cevaplamaya çalışacağız.

Lol Sup (destek) Ne Anlama Gelir ?

  • Destek anlamındaki bu rol League Of Legends oyunundaki ilk olarak saldırı gücü taşıyıcısı olarak takımını korur, rakibin işini de zorlaştırır.
  • Bu rolün şampiyonları oyunun ilk kısmında oyunun alt koridorunda ADC ile beraber bu oyunu oynarlar. Orta ve son kısmında ise genelde ADC'si ile birlikte bulunarak ADC'sini korumaktadırlar.

Bu rolün şampiyonları takımlarında bulunan başka şampiyonlara can yüklerler. Onların saldırı anındaki hızını artırıp rakibin hızını yavaşlatırlar ve en sonunda rakibi durdururlar. Sup yani destek rolünde oynayanlar genelde iki tiptir. İşlevsel support rolündekiler ve tank support rolündekiler. Bu iki tip aynı hedef için uğraşırlar ama arasında da bazı farklılıklar vardır. İşlevsel support rolü genel olarak kalkan sağlar, can verir. Bu tip özellikleri vardır ve ekibine güç verir. Tank support rolü ise rakibin yarattığı hasarı kendi üstüne almak şeklinde ekibini korurlar. Bu rollerde bazı şampiyonlar vardır. Bunlara örnek vermek gerekirse Lulu , Soraka, Nami. Bu şampiyonlar özellikle işlevseldirler. Leona, Braum ise daha çok rakipten gelen hasarı yüklenmeye çalışırlar.

  • Lulu

En kuvvetli işlevsel supportlardan biri olan Lulu ekibimizdeyken oldukça keyiflidir ancak rakibimiz olduğunda ise oldukça zorlu bir destektir. ADC'sine E yeteneğini kullanır ve yenilmez olabiliyor.

  • Nami

Nami en zor şampiyon olabilir. Pasifiyle ekibini hızlandırabilir bu şampiyon.

  • Leona

Kombosunu yaptıktan sonra rakibini uzun süre durdurabilir Leona. Tanktır ama oldukça işlevi olan bir şampiyondur.

  • Braum

Bu oyunda en beğenilen şampiyonlardandır. ADC ile rakip takımı geçirmeyebilir. Yetenek seti sebebiyle ağırlıklı tank şeklinde oynanır bu şampiyon.

  • Nautilus

Kitle kontrollerle rakibe en çok sıkıntı yaşatan support herolar arasında gelir.

Bu yazımızda sizlere 'Lol Sup (destek) Ne Anlama Gelir?' sorusunu yanıtlamaya çalıştık.