DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:56

Lolde Sesim Gitmiyor

Lolde Sesim Gitmiyor

Dünyada ve Türkiye'de en çok oynanan oyunlardan biri olan League of Legends'a bir süre sonra çok önemli ve ses getiren bir yenilik geldi. O yenilik de sesli sohbettir. Sesli sohbette oyuncular ekip arkadaşlarıyla konuşabilirler. Bu da oyunun en çok oynanan oyunlar arasına girmesinde büyük rol oynadı. Bu özelliğin getirilmesindeki amaç, takım oyununu geliştirmektir.  Bu yeni sistemle oyuncular lobi kurarlar. Kurdukları lobiye diğer oyuncuları davet ederler ve bu oyuncularla sesli şekilde iletişim kurarlar. Bu da oyunculara yapılacak hamleleri yazarak zaman kaybetmektense sesli olarak konuşarak oyunu kazanmak adına yapacakları hamleleri birbirlerine iletirler. Bu da oyuna daha fazla konsantre olabilmek gibi bir avantaj sağlar. Ama yeni gelen güncellemelerde bazı sorunlar olabiliyor. Bu güncellemede de bazı sorunlar yaşanmaktadır. Oyunu oynayan bazı oyuncular lolde sesim gitmiyor gibi şikayetlerle bu ses sorununun sebebini bulmaya çalışmakta ve bu sorunu çözmeye çalışmaktadırlar. Bizim bu yazımızın ana kaynağı da bu sorunları çözmek amaçlıdır.

Lolde Ses Sorununu Nasıl Çözebiliriz?

  • Jak girişinde bir sorun olmuş olabilir. Bu jak girişi mikrofonun takılı olduğu jak girişidir. Dolayısıyla oyun mikrofonu algılayamıyor olabilir. Bu girişi kontrol edebilirsiniz. Takılmamış ya da girişte deformeler olmuş olabilir.
  • Mikrofonunuz Windows ses kayıtlarında devre dışı durumda olabilir. Varsayılan aygıt şeklinde kayıtlanmış olmalıdır. Bunun için de görev çubuğunda ses kısmına sağ tıklamalısınız, sonrasında kayıt aygıtları kısmına tıklamalısınız. Yeni pencere açılacak ve bilgisayara bağlı olan mikrofon aygıtları görünecektir. Kullandığınız aygıta öncelikle sağ tıklayın. Sonra varsayılan olarak ve varsayılan iletişim aygıtı olarak ayarla kısmına basmalısınız.
  • Mikrofonunuz Lol istemcisinde tanımlanmış olmalıdır. Bunu kontrol etmelisiniz. Bunun için ise sağ üst kısımda çark simgesi vardır. Oraya tıklayarak ses ayarlarına gitmelisiniz. Ses ayarlama kısmında ses giriş cihazı vardır. O kutucuktan bilgisayara bağlı olan mikrofonu seçmeli ve devamında tamama basmalısınız.

Oynanan oyunlarda bazen böyle sorunlar çıkabiliyor. Ancak bunların çözümü oldukça basittir. Bu sorunları yukarıda bahsettiğimiz adımları takip ederek çözebilirsiniz. Böylelikle internette çokça sorulan lolde ses sorununu nasıl çözebiliriz sorusununa açıklık getirmiş olduk.