DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:19

Lucian CT S13 - Lucian Counterları S13

Lucian CT S13 - Lucian Counterları S13

Lol’ün sevilen şampiyonlarından biri olan Lucian için nasıl artı özellikler varsa eksi özellikler de bulunmaktadır. Bu tabi ki sadece Lucian için değil oyun içerisindeki her şampiyon için geçerlidir. Bu yazımızın konusu ise Lucian CT S13 - Lucian Counterları S13 hakkında bilgi vermek ve sonrasında Lucian’ın hangi şampiyonlar karşısında güçsüz olduğundan bahsetmektir.

Lucian

Lucian’ın Işık Silahşorü yeteneğinde sonraki saldırısı çift vuruş olmaktadır. Lucian bu özellikle takım arkadaşı tarafından güçlendirilirse sonraki saldırısında ilave büyü hasarı vermektedir. Ayrıca Işık Atışı skilli kullanıldığında karakterimiz hedefi delip geçen bir ışık huzmesi fırlatmaktadır.

Lucian Counterları

  1. Yasuo: Lucian’ın Yasuo karşısında %40,06 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahip olduğunu biliyoruz. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise biraz daha yüksek olsa da sadece %48,98 seviyesinde kalmaktadır.
  2. Draven: Lucian’ın Draven’e karşı koridor kazanma oranı %41,12 iken aynı durumda maç kazanma oranı %51,2 olarak hesaplanmış durumdadır.
  3. Kalista: Lucian, Kalista karşısında %43,78 oranında bir koridor kazanmaya sahiptir. Bu oran maç kazanma olarak incelendiğinde ise biraz daha yükseldiği ve %50,22 seviyesine yerleştiği görülmektedir.
  4. Xayah: Lucian’ın Xayah karşısındaki koridor kazanma oranı %43,88 olarak bilinmektedir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise koridora nazaran çok daha düşük olup %30,54 seviyesindedir.
  5. Samira: Lucian’ın Samira’ya karşı oynadığı koridorların %45,26’sını kazandığını söyleyebiliriz. Bu oran maç kazanma olarak hesaplandığında ise %42,24 olduğunu biliyoruz.
  6. Aphelios: Lucian’ın Aphelios’a karşı oynadığı koridorların %47,84’ünü kazandığı bilinmektedir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise gene bu seviyelerde olup %43,05’dir.
  7. Caitlyn: Lucian’ın Caitlyn’e karşı koridor kazanma oranı %48,32 iken maç kazanma oranının %44,55 seviyesinde hesaplandığı bilinmektedir. Her 2 oranın düşüklüğü dikkate alındığında Lucian’ın Caitlyn karşısında oldukça zayıf olduğunu kolaylıkla söyleyebiliriz.

Yukarıdaki maddelere bakıldığında Lucian Counterlarının oldukça fazla olduğu gözlemlenmektedir. Bu Lucian’ın ortalama değerlere sahip bir şampiyon olduğuna işaret etmektedir. Maçlara ya da koridor mücadelelerine girişmeden önce hazırlamış olduğumuz listeyi kontrol ederseniz Lucian’ın hangi şampiyonlar karşısında zayıf olduğunu da kolayca öğrenmiş olursunuz.