DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:18

Nidalee CT S13 - Nidalee Counterları S13

Nidalee CT S13 - Nidalee Counterları S13

Leugue of Legens’in oldukça sık tercih edilen karakterlerinden biri olan Nidalee artı özelliklerinin yanında bazı eksik ve sevilmeyen yanları ile de ortaya çıkmaktadır. Özellikle bazı şampiyonlar karşısında etkisiz kalması Nidalee’nin uzun süredir eleştiri almasına neden olmuştur. Biz de bu yazımızda Nidalee CT S13 - Nidalee Counterları S13 konusunda bahsederek Nidalee’nin hangi şampiyonlar karşısında zayıf kaldığı konusuna değineceğiz. Aşağıda Nidalee’nin karşısında zayıf kaldığı şampiyonlar oranlarıyla birlikte listelenmiştir.

Nidalee

Nidalee’nin Lol’de oldukça sevildiği biliniyor. Şampiyonumuz çalı içindeyken hareket hızını 2 saniyeliğine %10 arttırmaktadır. Ayrıca Mızrak Atışı ve Vahşi Pusu saldırıları Nidalee’nin imza hareketlerinden 2’si olarak akıllara kazınmıştır.

Nidalee Counterları

  1. Bel’Veth: Nidalee’nin Bel’Veth karşısında %21,83 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahip olduğunu görüyoruz. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı da bir hayli düşük olup %33,04 seviyesindedir.
  2. Warwick: Nidalee’nin Warnick’e karşı koridor kazanma oranı %36,03 iken maç kazanma oranının %37,74 olduğu bilinmektedir.
  3. Lee Sin: Nidalee, Lee Sin karşısında %40,05 ihtimalli bir koridor kazanma oranına sahiptir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %66,07 seviyesindedir.
  4. Amumu: Şampiyonumuzun Amumu karşısındaki koridor kazanma oranı %40,18 iken maç kazanma oranı biraz daha düşük olup %63,31 seviyesindedir. Ancak her 2 oran da Nidalee’nin Amumu karşısında zayıf kaldığına işaret etmektedir.
  5. Diana: Nidalee’nin Diana karşısındaki koridor kazanma oranı %40,45 iken maç kazanma oranı %40,17 olarak hesaplanmıştır. Her 2 oran da görüldüğü üzere oldukça düşüktür.
  6. Rammus: Nidalee’ Rammus karşısında %41,18 seviyesinde koridor kazanma oranına %18,38 seviyesinde maç kazanma oranına sahiptir.
  7. Shaco: Nidalee’nin Shaco karşısındaki koridor kazanma oranı %45 iken maç kazanma oranı %33 olarak kayıtlara geçmiş durumdadır.

Görüldüğü üzere Nidalee Counterları oldukça fazladır. Bu da Nidaee’nin karşısında zayıf kaldığı birçok şampiyon bulunduğudur. Listemizi kontrol sonrası maçlarınıza çıkmadan önce Nidalee karşısında hangi şampiyonları alabileceğiniz yukarıda oranlarıyla birlikte belirtilmiştir. Diğer bir tabirle Nidalee’nin bu şampiyonlar karşısında zayıf kaldığı matematiksel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.