DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:41:10

PS1 ve PS2'nin Popüler Oyunlarından Tenchu

Playstation'un 1 ve 2 modellerinin en popüler oyunlarından biri olan Tenchu Playstation 5 için yeniden gündeme geldi. Unutulmaya yüz tutmuş oyunun yaratıcısı Takuma Endo, oyunun yeni bir versiyon ile Playstation 5 için gündemde olduğunu açıkladı. İlk kez 1994 senesinde oyun piyasasına sürülen Tenchu, oyun severlerden o dönem tam not almıştı.

Tenchu Oyunu

16. yüzyıl dönemindeki Japonya'nın hikayesini anlatan Tenchu oyunu, oyun severlerin beğenisine sunulduktan sonra büyük bir ilgi ile karşılaşmıştı. PS1 ve PS2'nin popüler oyunlarından Tenchu geliştiricileri daha sonrasında bu oyunu seri haline bağlayarak Playstation bünyesinde oyunculara sunmaya devam etti. Xbox, Playstation 2 ve Nintendo Wii gibi platformlarda da yayınlanan oyun, zaman geçtikçe ilgisini kaybetti ve unutulmaya yüz tuttu.

Playstation 5 ve Tenchu

Tenchu oyununu üreten şirketin bir numaralı temsilcilerinden biri olan Takuma Endo, oyunun Playstation 5 için yineden geliştirilmesi kararı aldıklarını söyledi. Playstation 1 ve 2 döneminin efsanelerinden biri olan Tenchu oyunu, geliştiricilerin bu fikri düşünmeleri ile beraber oyun dünyasına bomba gibi oturdu. Şu anlık netlik kazanmasa da oyunun geri dönebilme ihtimali bile birçok oyuncuyu heyecanlandırmış durumda.

Sıfırdan Hazırlanan Tenchu Oyunu

Japonya'nın haftalık olarak çıkan oyun dergilerinden bir tanesi olan Famitsu'daki habere göre, yepyeni bir dünyanın anlatılacağı Tenchu oyunu gündeme gelebilir. Dergiye yaptığı açıklamalar ile birçok oyuncunun dikkatini çeken Takuma Endo, sıfırdan yapılacak yeni bir Tenchu oyununun gündemlerinde olduğunu söyledi. Playstation 5 platformu için geliştirilecek olan oyun, şu anlık düşünce aşamasında.

Takuma Endo'nun Açıklamaları

Tenchu oyununun 2018 yılında da gündeme gelmesine sebep olan Takuma Endo, dergiye verdiği açıklamalarda oyuncuları bekleyen bir sürpriz olduğunu söyledi. Tenchu: Stealth Assassins ismi ile 2018 yılında da oyunu yeni versiyon ile piyasaya sürmeyi amaçladıklarını ancak marka tescil sürecinde sorun yaşadıklarını belirtti. Önümüzdeki dönemlerde Playstation 5 için bambaşka bir dünya ile yeniden oyun severlerin karşısına çıkmayı planladıkları yönündeki açıklamaları oyun dünyasını harekete geçirdi. Yakın gelecekte Tenchu oyununu Playstation 5'te görebiliriz.

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER
DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER