DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:43

Pubg Mobile Global Championship’te Covıd-19 Telaşı

Pubg Mobile, çeşitli zamanlarda turnuvaları da düzenlenen en iyi oyunlardan biri olarak kendisini daima oyun dünyasında ön plana çıkarıyor. Birçok farklı ülkeden Pubg oyuncusunun katılımda bulunabildiği bu turnuvalarda her yönüyle kıyasıya mücadeleler gerçekleşebiliyor. Bu oyuna yönelik düzenlenecek turnuvalar farklı ülkeler bünyesinde organize edilebiliyor. Son yapılan Pubg Mobile turnuvasının Dubai’de düzenlenmesi yönünde bir karar alınmıştı. Fakat son yıllarda dünyanın pandeminin etkisi altında olunmasından dolayı bazı endişelerin varlığı söz konusuydu. Nitekim Coca Cola Arena alanında yapılacak PUBG Mobil Global Championship için oyuncular üzerinde yapılan testler bu endişeyi haksız çıkarmadı. Çünkü üç oyuncu için yapılan Covid 19 testleri pozitif çıkmıştı. Bu önemli gelişmeden dolayı turnuvanın çevrimiçi yapılmasına yönelik bir karar alındı.

Turnuva İçin Güvenlik Önlemleri

PUBG Mobile Global Esports direktörü olan James Yang, bu önemli durumla ilgili turnuvadan önce birtakım açıklamalarda bulunmuştu. Onun belirttiğine göre testi pozitif çıkan oyuncular virüsten aşırı derecede etkilenmiş değiller. Ancak her şeye rağmen virüsün bir yayılması ihtimali bulunuyor. Bu bakımdan gereken tüm güvenlik önlemlerinin hassasiyetle alınması gerekiyor. James Yang tüm Pubg Mobile takımlarının özel olarak oluşturulan bir ağ üzerinden çevrimiçi şekilde mücadele edeceklerini belirtmişti.

Güvenli Bir Turnuva Ortamı

Covid 19 testi pozitif çıkan oyunculara rağmen Yang’ın ifade ettiğine göre yeterince adil bir ortamda yine turnuva tüm kurallarına bağlı kalınarak sorunsuz şekilde oynanabilecek. Turnuvanın oynanış tarihinde veya turnuva için belirlenen şartlarda herhangi bir değişiklik olmayacak. Covid 19 pozitif olan oyuncuları kişisel olarak karantina altında bulundukları alanda yine çevrimiçi şekilde bu turnuvadaki yerini sorunsuz alabilecekler. Onların sağlık durumlarının iyiye gitmesi için de hemen her şey titizlikle yerine getirilecek.

Pubg Mobile ve Katılımcı Ülkeler

Birçok oyun severin her dönem heyecanla beklediği Pubg Mobile turnuvasına yine yeni dönemde çeşitli ülkelerden bazı takımlar katılım sağlıyorlar.

• Türkiye,

• Rusya ve Nepal,

• Tayland ve Tayvan,

• Çin, PUBG Mobil Global Championship turnuvasında yer alacak takımlar bu ülkeler kapsamında rakiplerine karşı bir mücadele sergileyecekler.