DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:41:00

PUBG Mobile Yasağa Rağmen 1,1 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

Covid-19 salgınının başlaması ile beraber sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamaların dünyanın her yerinde uygulanması, her sektörde olduğu gibi oyun sektöründe de etkisini gösterdi. Ancak PUBG Mobile yasağa rağmen 1 milyar doları geçen bir hasılat elde etmeyi başardı. Son 5 aylık süreç içerisinde 1.1 milyar dolarlık gelir elde eden oyun, en çok kazananlarda ikinci sırada yer alıyor.

PUBG Mobile Verileri

Mobil oyunlar arasında ilk çıktığı günden bu zamana kadar başarılı bir veri grafiği ortaya koyan PUBG Mobile oyunu, küresel dünyada emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Battle Royale oyun kategorisinin en popüler oyunu haline gelen PUBG Mobile, yeni sürümü ile de büyük bir başarı yakalamış durumda.

PUBG Mobile verileri;

• 2020 yılının en çok izlenen oyunu

• 2020 yılının en çok kazanan oyunu

• Toplamda 130 milyon saatten fazla izlenme rekoru gibi birçok başarıyı bünyesinde barındırıyor.

Yasağa rağmen 1 milyar dolar gelir elde etti haberleri de bunun bir örneği.

PUBG Mobile 5 Aylık Performansı

İstatistik firmaları tarafından yayınlanan bilgiler doğrultusunda PUBG Mobile oyunu ile ilgili ilginç verilere rastlamak mümkün. Geride bıraktığımı son 5-6 aylık süreç içerisinde dünyanın en çok kazanan oyunları arasında ikinci sırada yer alan PUBG Mobile, 1.1 milyar dolar gelir elde etmiş durumda. Firmalar tarafından yayınlanan listenin başında ise 1.2 milyar dolar geliri ile Honor of Kings oyunu yer alıyor.

PUBG Mobile Sosyal Medya Performansı

Sosyal medya kanalları üzerinden de büyük bir ilgi gören PUBG Mobile oyunu, geride bıraktığımız 2020 yılı içerisinde 2.6 milyar dolarlık geliri ile yine en çok kazanan oyunlar arasında yer almıştı. Youtube uygulaması içerisinde 240 milyondan fazla yüklenme sayısına ulaşarak en çok içerik üretilen alan olmayı başardı. 2020 senesinde en çok indirilen oyunlar arasında ilk 5'te yer alan PUBG Mobile oyunu, her geçen gün kendi istatistiğini arttırmaya devam ediyor. 2021 yılının son 5 aylık sürecinde elde ettiği gelir de bunun bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.