DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:48

PUBG Nasıl Oynanır?

Son yılların en popüler oyunlarından bir tanesi olan PUBG hem bilgisayar hem de akıllı cihazlar aracılığı ile oynanabiliyor. Bireysel, iki kişi veya daha geniş katılımlı gruplar aracılığı ile oynanmasına da olanak tanınıyor. Oyunun açılımı olan PlayerUnkown's Battlegrounds tanımlamasının baş harflerinden dolayı oyundan PUBG kısaltması ile bahsediliyor. Oyun FPS kategorisinde yer alan ve ilk zamanlarda sadece PC olmasına karşılık artık hem PC hem de telefondan oynanmaya devam ediliyor. Kısa süre içinde sayısız meraklısı, bağımlısı olan oyunun oyun mantığı da oldukça eğlenceli geliyor. Yeni duyanlar ve aynı heyecanı paylaşmak isteyenler PUBG nasıl oynanır? Sorusunun cevabı son derece önemlidir.

Oyun Mantığı Nasıldır?

Oyunda temel felsefe ölmeden ilgili bölümleri tamamlamaya çalışmaktır. Bunu gerçekleştirmek için harekete geçtiğinizde oyunda var olan diğer oyuncuların da yok edilmesi gerekir. Oyunun sürümüne bağlı şekilde başlangıcında bir uçak yolculuğu yapılır. Uçakta 100 civarında oyuncu bulunur ve önceden çizilmiş olan harita doğrultusunda uçak yola devam eder. Oyun sırasında oyuncular istedikleri zaman herhangi bir şekilde uçaktan atlamayı da seçebilir. Bu oyuncunun paraşüt ile bir yere inmesi ve yakınlarda bir konuma ulaşarak oyuna oradan devam etmesi demektir. Tek başına oyuna girenler ise otomatik şekilde yapılan eşleştirme ile grupla oyun sonuna kadar kalan takım olmayı amaçlarlar.

Oynama Şekli Nasıldır?

Uçaktan atlayan oyuncular haritadaki rotaya uygun şekilde 8*8 genişlikte belirlenen bir alanda oyuna devam eder. İlk oyuna başlayan oyuncular üzerlerindeki kişisel kıyafet hariç herhangi bir şeye sahip olmadan hayatta kalmaya çalışır. Yapacakları aramalar sonucunda bomba, kask, çanta, silah gibi üstünlük veren araç gereçler bulurlar.

3 Bölge Nedir?

Haritada belirlenen 3 seviye vardır:

• Seviyelere göre zorluk vardır,

• Seviye arttıkça daha çok ekipman bulma şansı olur,

• En üst seviye en tehlikeli yerdir.

Görüş perspektifine göre oyundaki modunu seçen oyuncular güvenli bölgeler bulmak ister. Verilen zamanda güvenli bölgeye geçemeyenler dışarıda bomba bombardımanından sağ kalmak zorundadır. Bazı ücretli donanımların satın alınması oyunu eğlenceli kılar. Ortalama 30'ar dakikalık setler ile oyuna devam edilir.