DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:41

Rye Gaming, Valorant Kadrosuyla Vedalaştı

Yapılan son paylaşımla Valorant kadrosunda ayrılık kararı olduğunu duyuran Rye Gaming bu konuda farklı nedenlerin konuşulmasına da açık kapı bırakmış oldu. İpek'in de Cned kadrosunda yer aldığı, iyi bir oyun performansı sergilediği konusunda hem fikir olanların sayısı oldukça fazla olsa da Twitter açıklaması ile yolların ayrıldığı kararı resmi şekilde paylaşılmış oldu. Açıklanan nedene bakıldığında sponsorluk konusunda şartlarla alakalı anlaşmazlık olduğu üzerinde durulduğu göze çarptı. Kararla alakalı RYE Gaming cephesindeki nedenler ve kadronun yeni durumu da konuşulmaya başlandı.

Yeni Takımın Durumu

Ayrılık kararının ardından VCT Masters Avrupa'da oyun oynamaya hak kazanan kişilerin kimler olduğu da ortaya konmuş oldu. RYE Gaming kadrosunda bulunan oyuncuların tamamını da Acends Esport'a bıraktığını da açıkladı. Bunun anlamının sadece isim değişikliği olduğu da bildirilen başka bir konu oldu.

Yenilenen kadro:

• Santeri Sassi yani; Bonecold,

• Mehmet Yağız İpek olarak cNed,

• şVladyslav Shvets ile Kiles,

• Jose Luis Aranguren Herrero yani Koldamenta şeklinde ortaya koyuldu.

Yenilenen ve isim kadrosuyla birlikte ismini de değiştiren takımın durumunun ne olacağı da merak ediliyor.

Sponsorluk Yaklaşımı

Yapılan açıklama sponsorlukla alakalı anlaşmazlık olarak belirtilse de RYE Gaming'in bir firmanın poker koçluğunu üstlenmesi sonrasında sorunların başladığı dile getirildi. Kararın alınmasından hemen sonra da Riot Games'in poker koçluğu yaptığı gerekçesi ile turnuvaya dahil olmasına izin vermemesi olayların daha da karışmasına neden olmuştu. Organizasyonun böyle bir karara imza atmış olmasının doğru bir yaklaşım olmadığını düşünenlerin sayısının da fazla olması tartışmanın alevlenmesine neden oldu.

Yeni İsimle Yeni Oyunlar

Açıklama ile birlikte yeni bir kimliğe büründüğü konusunda da net tavrını ortaya koyan RYE Gaming konuyla alakalı yaptığı sosyal medya paylaşımından sonra gelen soruları da cevapladı. Yeni bir takıma geçtiği zannedildiğinden bu durumun ne anlama geldiği de soruldu. Aslında sadece isim değişikliği yapıldığı ve diğer noktaların aynı olduğu da kesinlik kazanmış oldu. Takım yeni üyeleri ile kozlarını Avrupa'da paylaşacağı günün gelmesini beklemeye başladığının da altını çizdi.