DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:14

Ryze CT S13 - Ryze Counterları S13

Ryze CT S13 - Ryze Counterları S13

Ülkemizde oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan LOL, oyuncu portföyünü her geçen gün arttırmaktadır. Özellikle karakterlerle ilgili forumlarda tartışmalar yapılmakta ve birçok oyuncu bu konular hakkında fikir beyan etmektedir. Biz de bu yazımızda sizlere Ryze CT S13 - Ryze Counterları S13 konusundan bahsederek Ryze’nin hangi şampiyonlar karşısında güçsüz kaldığından söz edeceğiz.

Ryze

Kahramanımızın Büyü Ustalığı dillere destan olacak güzelliktedir. İlave mana miktarına bağlı olarak fazladan hasarın sağlandığı bu özellik ile Ryze’nin yeteneği de belli oranda artış eğilimine girmektedir. Ayrıca Rün Hapsi skilli ile Ryze, hedefi rünlerden oluşan bir hedefe hapsetmektedir. Aynı zamanda Akı Damgası etkisi altındaysa yavaşlamak yerine sabitlenmektedir.

Ryze Counterları

  1. Fizz: Ryze,’nin Fizz’e karşı %13,7 gibi oldukça düşük bir oranda koridor kazandığını biliyoruz. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı da inanılmaz derecede düşük olup %6,39 olarak karşımıza çıkmaktadır. Her 2 oranda görülüğü üzere oldukça düşüktür ki bu da Ryze’nin Fizz karşısında bir hayli etkisiz kalmasına neden olmaktadır.
  2. Neeko: Ryze’nin Neeko karşısındaki koridor kazanma oranı %17,09 iken maç kazanma oranının %15,39 gibi oldukça düşük bir seviyede seyrettiğini biliyoruz.
  3. Zoe: Ryze’nin Zoe’ye karşı koridor kazanması %22,19 iken maç kazanma oranı %56,63 seviyesindedir.
  4. Yasuo: Ryze, Yasuo karşısında %26,78 seviyesinde bir koridor karşılama oranına sahiptir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %36,69 seviyesindedir.
  5. Irelia: Ryze’nin Irelia karşısında %28,19 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahip olduğunu biliyoruz. Bu şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %47,46 seviyesindedir.
  6. Zed: Ryze’nin Zed’e karşı %37,52 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahip olduğu görülmektedir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %50,21 seviyesindedir.
  7. Orianna: Ryze’nin Orianna karşısındaki koridor kazanma oranı %40,27 iken maç kazanma oranı %63,27 seviyesindedir.

Görüldüğü üzere Ryze Counterları istatiksel olarak açıklanmıştır. Siz de bu listeyi kontrol ederek kendinize en uygun şampiyonu seçebilir ve gerek koridorlarda gerekse maçlarda keyifli mücadelelere katılabilirsiniz.