DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:14

Shaco CT S13 - Shaco Counterları S13

Shaco CT S13 - Shaco Counterları S13

Lol’ün sevilen karakterlerinden Shaco bazı şampiyonlara karşı bir hayli zayıf kalmaktadır. Güçlü oldukları zaten bilinse de hangi şampiyonlar karşısında zayıf olduğu da önem arz etmektedir. Biz de bu yazımızda Shaco CT S13 - Shaco Counterları S13 konusuna değinerek Shaco’nun hangi şampiyonlara karşı etkisiz kalacağından bahsedeceğiz.

Shaco

Shaco, Arkadaş Vuruş özelliğinde Çift Zehirli Bıçak yeteneğiyle arkadan saldırmaktadır. Ayrıca Kandırmaca skilli kullanıldığında Shaco görünmez olmakta ve hedef konuma ışınlanmaktadır. Görünmezken yapmış olduğu ilk normal saldırı güçlenmekte ve düşmana ilave hasar vermektedir. Bunun yanında Soytarı Kutusu da bu şampiyon için önemli tekniklerden biri olarak akıllara gelmektedir.

Shaco Counterları

  1. Elise: Shaco’nun Elise karşısındaki koridor kazanma oranı %35,62 olarak hesaplanmış durumdadır. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %36,71 seviyesindedir. Her 2 oran da aynı seviyede olmasına karşın oldukça düşüktür ve bu da Shaco’yu Elise karşısında bir hayli etkisiz bırakmaktadır.
  2. Skarner: Shaco, Skarner’e karşı %37,37 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Aynı şampiyon karşısında hesaplanmış olan maç kazanma oranı %66,32 seviyesindedir. Maç kazanma oranı yüksek olmasına rağmen koridorun düşük olması Shaco’yu Skarner karşısında zayıf bir noktada konumlandırmaktadır.
  3. Evelynn: Shaco’nun Evelynn karşısındaki koridor kazanma oranının %40,57 seviyesinde olduğu bilinmektedir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %49,89 gibi ortalama bir seviyededir.
  4. Nocturne: Shaco’nun Nocturne’ye karşı %44,62 ihtimalli bir koridor kazanma oranına sahip olduğu bilinmektedir. Aynı şampiyon karşısındaki maç kazanma oranı ise %47,4 seviyesindedir.
  5. Diana: Shaco, Diaya karşısında %47,58’lik bir koridor kazanma oranına sahiptir. Aynı şampiyona karşı Shaco’nun %43,79 seviyesinde bir maç kazanma oranına sahip olduğu görülmektedir.
  6. Hecarim: Shaco’nun Hecarim’in karşısındaki koridor kazanma oranı %47,76 iken maç kazanma oranı %46,49 olarak kayıtlara geçmiştir. Her 2 oranın da ortalama değerlere sahip olması Shaco’yı Hecarim karşısında etkisiz kılmaktadır.
  7. Kindred: Shaco’nun Kindred karşısındaki koridor kazanma oranı %48,07 iken maç kazanma oranı ise %59,05 seviyesindedir.

Dikkatle incelendiğinde Shaco Counterları’nın farklı şampiyonlarda farklı oranlarda hesaplandığı görülmektedir. Yukarıda Shaco’nun hangi şampiyonlar karşısında zayıf kaldığı açıklanmıştır.