DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:55

Steam Aile Paylaşımı Bazı Oyunlar Gözükmüyor

Steam Aile Paylaşımı Bazı Oyunlar Gözükmüyor

Online oyun oynayan gamerların olmazsa olmazı günümüzde Steam uygulaması olmuştur. Uygulama içinde satış yapılabilmesi, çeşitli metaryal satın alınabilmesi ya da uygulama içinde sohbete olanak verme bu uygulamanın bazı özelliklerindendir. Steam’in aile paylaşımı da özellikle son 2 yıldır popüler olan ve sık kullanılan özelliklerden bir diğeri olarak akıllara gelmektedir. Ancak aile paylaşımı bazı durumlarda hatalar verebilmektedir. Genel itibariyle çok güzel bir sistem olması dolayısıyla oyuncular bu özelliği sıklıkla tercih etmektedir. Çünkü Steam destek ekibi karşılaşılan hatalara anında müdahale ederek sorunu düzeltmektedir. Oyuncuların Steam aile paylaşımı bazı oyunlar gözükmüyor problemi ise platformun bu bölüm ile ilgili sık karşılaşılan problemlerindendir. Bazı oyunların gözükmeme sebebi çok basittir. Şimdi bu sebeplerden bahsederek çözümü olanların yöntemini anlatacak diğerleri için ise yapmanız gerekenleri sıralayacağız.

Steam Aile Paylaşımı Bazı Oyunlar Neden Gözükmüyor

  1. İlk olarak tüm oyunların aile paylaşımına uygun olmadığını belirtelim.
  2. Yani savaş, kan ve +18 ifadeler içeren oyunlar kütüphanede yöneticiye gözükürken paylaşılan aile üyelerine gösterilmemektedir.
  3. Ancak genel itibariyle gözüken oyunlar da sistem sel hatalar sebebiyle bazen kütüphanede gözükmeyebilmektedir.
  4. Bu gibi bir durumda ilk olarak yetki veren Steam kullanıcısı ayarlara girerek aile paylaşımı yapılan oyunların hepsinde tik olup olmadığını kontrol etmelidir.
  5. Yani aile paylaşımı yaptığınız halde istemediğiniz oyunları diğer üyelerle paylaşmak zorunda kalmazsınız.
  6. Bazı durumda bu ayar otomatik olarak bazı oyunları dışarıya atmakta ve kişiden izin vermesini istemektedir.
  7. Bu gibi bir durumda paylaşıma izin vermezseniz oyun aile için uygun olsa bile karşı tarafın kütüphanesinde gözükmeyebilmektedir.
  8. Ayarlardan kısıtlı oyunları kaldırmanız akabinde aile paylaşımı yapılan üyeler arasında tüm oyunlar gözükecektir.
  9. Bu işlem sonrası aile paylaşımına izin verdiğiniz kişilerin Steam hesaplarından çıkış yaparak tekrar girmelerini istemeyi unutmayın

Görüldüğü üzere Steam aile paylaşımı bazı oyunlar neden gözükmüyor sorusu bu sayede kendine yanıt bulmuştur. Siz de Steam’de ayarlar sekmesine girerek aile paylaşımı yaptığınız kişiler için kolaylıkla oyunları görünür kılabilirsiniz.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER