DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:20

Steam Atölyeye Mod Yükleme

Steam Atölyeye Mod Yükleme

Steam çok yönlü birçok oyunu bünyesinde barındıran bir platform olarak öne çıkmaktadır. Oyuncular steam kütüphanesinden istedikleri oyunu seçerek yükleyebilmekte ve oynayabilmektedir. Bu uygulamanın güzelliği oyuncuları birçok zahmetten kurtarması ve kolayca yükleme-kaldırma işlemi yapmasına olanak vermesidir. Yani hoşunuza gitmeyen bir oyunu bilgisayarınızda tutmanıza gerek yok. Kaybederim korkusu olmadan silip Steam kütüphanede tutabilirsiniz. Steam bu özelliğinin yanında aynı zamanda oyunda farklı heyecanlar arayanlar için mod yüklemeye de olanak vermektedir. Nedir bu derseniz örneğin Zula oyunu yeni bir mod çıkardı. Bu ÇUKUR modunu oyununa entegre edebilmek için direkt steam üzerinden işlem yapabilirsiniz. Bu atölyede birçok mod bulunmaktadır. Steam Atölyeye Mod Yükleme işlemini yapmak da son derece basittir. Bu modları yükleyebilmek için de tıpkı yüklü olan modu kullanım işlemi gibi bir işlem yapmak gerekmekte tek fark ise bu dosyayı steam atölyeye upload etmeniz gerekmektedir.

Steam Atölyeye Mod Yükleme Adımları

  1. İlk olarak modül arama klasörünü bulalım
  2. Bu dosya genellikle program files/ steam içerisinde yer almaktadır.
  3. Mod klasörünü kök dizine kopyalayalım
  4. Yani ilk modül kopyala yaparak oyunun yüklü olduğu klasöre yapıştır işlemi yapalım
  5. Sonra kök dizinde input.ini dosyasını bulalım
  6. Dosyayı açtıktan sonra modüle_title= ve file_module_name= bunlar modül klasörü ile aynı isim olmalıdır. Burası oldukça önemlidir.
  7. Tam adı girmezseniz mod yüklenmeyecektir.
  8. Sonrasında input.ini kaydet diyerek çıkabilirsiniz.

Bu işlem sonrasında yapmış olduğunuz modül steam atölyeye yüklenecektir. Ancak Steam Atölyeye Mod Yükleme Adımlarını harfiyen yerine getirmeniz gerekmektedir. Bunlardan birini eksik yaparsanız ya da mod adlarını aynı girmezseniz steam atölyeye mod yükleme işleminiz başarısız olacaktır. Modülü yükleme hızınız sizin internetiniz ile paralellik gösterecektir. Ayrıca steam sürücüsünde olan yoğunluk da gene yükleme hızınıza etki edecektir. Ancak yükleme yaptıktan sonra dileyenler steam üzerinden bu modu kolayca oyunlarına monte edebileceklerdir. Görüldüğü üzere atölyeye mod yükleme işlemi oldukça basit ve kolaydır. Bu işlemleri takip ederek siz de Steam’e mod yükleyebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken yukarıdaki adımları sırasıyla uygulamaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER