DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:17

Steam Özel Erişim Kodu Nedir

Steam Özel Erişim Kodu Nedir

Steam 2013 yılında kurulan bir dijital dağıtım ağıdır. Uzun yıllardır bu alanda hizmet vermesi onu güvenlik alanında da oldukça üst seviyelerde hizmet veren bir kurum haline getirmiştir. Steam hesabı olanlarının bilgilerini korumak ve güvenliğin devamını sağlamak için Steam ekibi sürekli olarak güncelleştirmeler ve iyileştirmeler yapmaktadır. Bu iyileştirmelerden bir diğeri de özel erişim kodu yani asıl adıyla Steam Guard’dır. Bu kodlar hesabınıza tanınmayan bir cihazdan giriş yapmaya çalışırsanız, bu ilgili hesabın size ait olduğunu gösteren kodu girmenizi istediği bir güvenlik sistemidir. Bunun yapılmasındaki amaç sizi yani Stem kullanıcısını kötü niyetli kişilere karşı korumaktır. Bu kod oldukça önemlidir. Steam özel erişim kodu nedir diyerek araştırın ki yarın öbür gün sizde bu kodu istediklerinde vermemeniz gerektiğini bilin. Şimdi birkaç tavsiye vererek devam edelim

Steam Özel Erişim Kodu Steam Guard

  • Steam özel erişim kodunuzu her ne amaçla olursa olsun kimseye vermemeniz konusunda kesinlikle ilk uyarımızı yapmış olalım.
  • İster arkadaşınız olsun ister internet üzerinden tanıştığınız bir dost bu kodu sizden istememeli ve siz de o istese dahi vermeyi düşünmemelisiniz.
  • Bu kodu almak için mobilden guard’ı açtığınızda sistem size recovery kodu verir ve bunu saklamanızı ister
  • Mağdur olmamak ve farklı bir cihazdan giriş yaparken zorlanmamak için bu kodu sisteme girmeniz oldukça önemlidir.
  • O yüzden kod her zaman elinizin altında olmalıdır.
  • Kodu bilgisayarınızda saklamanızı da pek fazla tavsiye etmiyoruz.
  • Bunun yanında telefonunuzda ya da ufak bir kağıda yazarak saklayın ki kişiler bilgisayara saldırı yaparsa ya da herhangi bir keylogger atarsa bu koda erişemesinler.
  • Telefonun değişme ihtimaline karşı recovery koduna erişim sağlanabilecek bir gmail hesabını da tanımlayın.
  • Bu işlemler başlangıçta kişilere zor geliyor ancak telefonları ya da bilgisayarları değiştiğinde aslında bunun ne kadar gerekli olduğunu anlıyorlar.

Görüldüğü üzere Steam Özel Erişim Kodu Steam Guard aslında oyunun hesap bağlamında tamamlayıcısı olan bir öznedir. Bu koda sahip olmanız ve gerektiği yerde kullanabilmeniz için tek yapmanız gereken kodu saklamak ve kimseyle paylaşmamaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER