DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:53

Steam Zip Kodu Nedir?

Steam Zip Kodu Nedir?

Steam, Valve Corporation firmasının yayınladığı bir platformdur. İlk olarak Eylül 2003'te yayınlanmıştır. İçerik sağlayan bir sosyal ağdır. Bu platformda bir çok oyun, eklenti paketi, yazılım ve videolarla ilgili satış yapılmaktadır. Bilgisayarınıza da bu platform ile çevrimiçi olarak bu ürünleri indirebilirsiniz. Bir ücret ödendiği için de ücretsiz değil, bir bedel karşılığında satış yapılmaktadır. Bu platformda bir şey satın almak çok kolaydır. Ancak alırken Steam sizden bazı bilgiler ister. Ödemenin hangi kartla yapılacağı, kart bilgileriniz, ad ve soyadınız, şehriniz, fatura adresiniz, ülkeniz ve zip kodu gibi. Bu bilgileri girmelisiniz. Girdikten sonra devam et butonuna tıklayınız. Yeniden kontrol etmeniz için size oyunlarınızın olduğu bir sayfa çıkacaktır. Kontrol ettikten sonra satın al diyerek kolayca oyununuzu yada istediğiniz içeriği satın alabilirsiniz. Bu işlem esnasında bazen anlaşılmayan noktalar olabiliyor. Bu durumda da ürün satın alınamayabiliyor. Tüketiciler internet üzerinden bu sorularına cevap aramaktadırlar. Bunlardan birisi de zip kodunun ne olduğudur. Bu yazımızda sizlerin Steam zip kodu nedir sorunuzun cevabını açıklamaya çalışacağız.

Zip kodu ne anlama gelir?

  • Öncelikle örneğin hangi kartı kullanıyorsanız sistemden onu seçmelisiniz. Örneğin İninal kartınız varsa İninal Visa kullanıyor. Visa'yı seçmelisiniz.
  • Zip kodu posta kodu demektir. Her şehrin ve ilçenin posta kodu vardır. İnternette her il ve ilçenin posta kodu vardır. İnternetten şehrinizin ya da ilçenizin posta kodunu öğrenebilirsiniz. Öğrendiniz ZİP yani posta kodunuzu oraya yazmalısınız.
  • Başına sıfır ekleyebilirsiniz. Steam bu konuda belirli bir şart koymamış. Hem sıfırlı hem sıfırsız yazabilirsiniz.
  • Bilgilerinizin doldurup satın al dediğinizde size sistem SMS gönderecektir. 3D secure kodu girmelisiniz. Kodu girdikten sonra oyununuz gelecektir.

Anlaşıldığı üzere Zip kodu yani posta kodu, Steam üzerinden oyun, eklent paketi veya bir içerik indirebilmek için gerekli olan bilgilerden biridir. Bulunduğunuz bölgedeki kayıtlı olan posta kodunuz anlamına gelir. Birçok kullanıcı bu sorunun cevabını ve bunu nasıl bulacaklarını merak etmektedir. Böylelikle bizler de sizlere Zip kodu ne anlama gelir konusunda yardımcı olmaya çalıştık.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER