DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:36:04

Valorant Chat Tuşu

Valorant Chat Tuşu

Oldukça yeni sayılabilecek bir yapım olan Valorant kısa sürede çok büyük bir kitleye ulaşmıştır. Bu başarasının arkasında yatan sebep oyuncuların farklı bir FPS oyun arayışını sonlandırmak olmaktadır. Oyun içinde bulunan birbirinden ilginç haritalar sayesinde oyuncular asla sıkılmamakta ve her haritada farklı bir heyecan yaşamaktadır. Buna ek olarak oyun içinde bulunan karakterlerin hepsinin birbirinden farklı oluşu ve hepsinin birbirinden ilginç özelliklere sahip olması da büyük bir oyuncu kitlesinin dikkatini çekmiştir. Bazı oyuncular diğer yapımlara benzetse de kesinlikle Valorant özgün sistemi, karakter tasarımı, harita tasarımı ve karakter özellikleriyle birlikte ön plana çıkmakta ve diğerlerinden ayrılmaktadır. Oyuncuların diğer yapımlardan yavaş yavaş sıkılması esnasında ortaya çıkan Valorant hak ettiği değeri sonuna kadar almaktadır.

Valorant oyunu temelinde bir strateji oyunudur. İki adet takım bulunmaktadır ve bu takımların birisi bulunduğu bölgeyi savunarak spike kurulumunu önlemekte diğer grup ise haritada bulunan bölgelere saldırarak bu bölgelere spike kurup patlatmaya çalışmaktadır. Her ne kadar FPS oyunu olsa da strateji olmadan hiçbir şey yapamazsanız. Bundan dolayı oyun içi iletişimi kurulmalı ve Valorant Chat Tuşu etkin bir şekilde kullanılmalı.

Valorant Sohbet Tuşu

Oyun içinde takım arkadaşlarınızla anlaşabilmek için sohbet etmeniz yani diyalog kurmanız gerekmektedir. Oyuncuların büyük bir çoğunluğu Valorant sohbet tuşu hangi tuş diye sormakta veya internet üzerinde aramaktadır.

  • Oyun içi iki çeşit sohbet türü bulunmaktadır. Bu türlerden birisi sesli diğeri ise yazılı sohbettir.
  • Sesli sohbet oyun içinde çok daha etkilidir fakat gereksiz kullanımdan kaçınmak gerekmektedir.
  • Aksi durumda takım üyelerini rahatsız edeceğinizden dolayı muhtemelen birçok takım üyesi tarafından susturulursunuz.
  • Diğer bir tür olan yazılı sohbet fazla tercih edilmez genellikle rakip oyuncular ile iletişim kurarken kullanılır.
  • Oyun oynarken yazmak zor olacağı için bir adet mikrofon alarak takımınızla sesli olarak iletişim kurmanız tavsiye edilmektedir.
  • Eğer tuşları yanlışlıkla veya bilerek değiştirmediyseniz. Sesli sohbet ‘u’ veya ‘v’ tuşu olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Yazılı sohbeti açmak için oyun içinde ‘enter’ tuşuna basabilirsiniz.
  • Herkese açık bir mesaj yazmak için ‘shift + enter’ kombinasyonunu kullanabilirsiniz.
  • Kişiye özel yazmak için ‘ctrl + enter’ kombinasyonunu kullanabilirsiniz.