DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:04

Valorant G sync Açılmalı mı?

Valorant G sync Açılmalı mı?

Valorant 2019 yılında piyasaya sürülen alanının en önemli oyunlarından birisidir. Oyunun ülkemizde de oldukça popüler olmasının başlıca sebepleri ise heyecan faktörünün sürekli üst seviyelerde olması ve oyun içindeki gerçekçi oynanış biçimidir. Oyunda farklı mizansenlere yer verilmesi ve mağaza üzerinden birçok ürün satın alınabilmesi ona olan talebi de arttırmaktadır. Oyuna olan talep arttıkça ona olan yatırımlarda artmaktadır. Örneğin oyuncuların oyunla ilgili en sık sordukları soruların başında Valorant G sync Açılmalı mı? sorusu gelmektedir. Bilindiği üzere G-sync, NVIDIA tarafından 2013 yılında piyasaya sürülen ve kullanıcının ekranını bir cihaza ait ekran kartı çıkışıyla senkronize ederek sorunsuz performans sunan bir hizmettir. 2013 yılında piyasaya sürülmesine rağmen Valorant’ın üzerinde uygulanabilmesi oyunun çıkış tarihi olan 2019 yılına kadar süregelmiştir. Bazı oyuncular G-sync teknolojisini faydalı bulurken bazıları ise oyunun dinamiğine aykırı olduğunu savunmaktadır. Şimdi gelin bu soruyu nedenleriyle birlikte biraz irdeleyelim.

Valorant Oyunu G-Sync Açılmalı mı?

  1. İlk olarak 2 değişken bulunmaktadır. İlki monitör HZ değeri ve ikincisi oyunun türü.
  2. O yüzden monitör HZ değeri ile FPS değeri kontrol edilmeden G-Sync açılmamalıdır
  3. Oyuncularda genellikle input lag korkusu olmaktadır.
  4. Ancak Valorant için konuşmak gerekirse herhangi bir düzensizlik söz konusu olmayacaktır.
  5. G-Sync açınca oluşan gecikmede (yaklaşık 1 ms) normal şartlar altında herhangi bir avantaj elde etme söz konusu olmamaktadır.
  6. Ancak G-Sync açık olup da V-Sync kapalı olursa Valorant oyununda herhangi bir kasma ya da başka bir sıkıntı yaşamayacağınızı söyleyebiliriz.

Görüldüğü üzere Valorant Oyunu G-Sync Açılmalı mı? sorusu direkt evet ya da hayır olarak yanıtlanabilecek bir soru değildir. Bunun nedeni oyunda farklı değişkenlerin etkili olması ve G-Sync için kişiye yönelik tercihlerin daha önemli olmasıdır. Ancak bu özelliği de denemek isteyen oyunculara ona bir şans vermeleri önerilmektedir. Bunun sebebi ise herhangi bir kasılma ya da yırtılma durumunda ayarlardan otomatik olarak kapatma işlemi yapılabilmesinden kaynaklanmaktadır. NVDIA 3D ayarları –Program ekle kısmında Valorant.exe ekleyerek ayarı sabit yenileme hızı olarak değiştirmeniz mümkündür.