DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:22

Valorant Hangi Tuşlarla Oynanır? - Valorant Klavye Tuşları

Valorant Hangi Tuşlarla Oynanır?

Son zamanların popüler video oyunu olan Valorant’ı oynayanların sayısı günden güne artmaktadır. Oyunu ilk çıktığı 2020 yılından beri oynayanlar Valorant’ta bir hayli yol kat etmişken adını yeni duyanlar ve yeni başlamak isteyenler henüz yolun başındadır. Oyun geçmişten günümüze süregelen nişan alma oyunlarıyla aynı mantıkla hareket ettiğinden yeni başlasanız dahi çok fazla zorlanmadan oyuna alışacağınıza emin olabilirsiniz. Oyunun ilk adımı olan Valorant Hangi Tuşlarla Oynanır?  Dan bahsetmek gerekirse yönlendirme her bilgisayar oyununda olduğu gibidir. Yani W,A,S,D tuşları oyuncuya yön veren tuşlardır. Bu tuşlarla oynamak istemeyenler ise klavyede bulunan ok tuşlarını kullanabilirler. Önemli diğer tuşlar ise:

SOL SHİFT: Oyun içinde yürümeyi sağlar

SPACE: Oyun içinde zıplamayı sağlar.

SOL CTRL: Oyunda eğilmek yani çömelmek için kullanılır.

Bu tuşlar bilgisayar oyunları oynayan herkesin haşır neşir olduğu tuşlardır. Oyunda farkı yaratan ise aksiyon tuşlarıdır. Farenin sol tıkı atış ve sağ tıkı alternatif atış, evet bunu biliyoruz. Peki, Valorant oynama tuşları diğerleri nelerdir?

R: Silahın şarjörünü doldurmaya yarar

1:  Oyuncunun ana silahı eline almasını sağlar

2:  Oyuncu ikincil silahını eline alır. Genellikle bu daha hafif bir silahtır ve alındığında hızlı yürünür

3: Oyuncu yakın dövüş silahını eline alır. Oyuncu silahı ele alındığında hareket kabiliyeti artar

4: Spike’ı kuşanmak için klavyede bu tuşa basılmalıdır

Bu tuşlardan harici daha hızlı silah seçme işlemi yapabilmek de mümkündür. Bunun için farenizde bulunan topu yukarıya ya da aşağıya kaydırmalısınız. Oyun yukarıya kaydırdığınızda sıradaki silahı seçerken aşağıya kaydırdığınızda bir önceki silahı seçecektir. Yani 2 numaralı ikincil silahla oynuyorsunuz ve bir anda yakın dövüş silahını almanız gerekti. Burada hemen farenin topunu aşağıya kaydırdığınızda elinize gelecek olan silah 3 numaralı yakın dövüş silahınızdır. Bu işlem için aynı zamanda klavyeden hızlıca 3 tuşuna da basabilirsiniz.

G tuşu eşyayı yere atmaya yararken F tuşu herhangi bir nesne kullanmaya yaramaktadır. Bir silahın yanında Y tuşuna basarsanız o silahı inceleme fırsatına erişirsiniz. T tuşu ise sprey kullanmaya yaramaktadır.