DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:17

Valorant İletişim Ayarları

Valorant İletişim Ayarları

Valorant oyunu her ne kadar bireysel bir oyun gibi gözükse de takım halinde oynanması sebebiyle daha çok bireysel bir oyun değildir. Oyuncu bireysel yeteneklerini oyunda sergilemek zorundadır ancak buna ek olarak takım oyununda da iyi olmalıdır. Sadece bireysel olarak iyi olması onu pro bir oyuncu yapmaz. Çünkü bir takım oyuncusu gerektiği durumda en önde gidebilmeli gerektiği durumlarda spike atıp pusu kurabilmek gerektiği anlarda ise seçilen tim de ölüm atışını yapabilmelidir. Bu yüzden takım içinde iletişim oldukça önemlidir. Bu iletişimi gerek sohbetten gerekse kulaklıklar vasıtası ile sağlamak ise oyunda oldukça önem taşımaktadır. Valorant iletişim ayarları önemi de işte burada ortaya çıkmaktadır. İletişim ne kadar önemli ise oyun o kadar keyifli olur ve başarı o kadar erken gelir.

Valorant İdeal Ses Ayarları

  1. Ses seviyesi 75 olarak ayarlanmalıdır. Bu dışarıdan gelecek sesleri algılama yetinizi üst seviyede tutmanıza olanak sağlayacaktır.
  2. Ana ses her zaman 100 olarak kalmalıdır. Eğer yüksek geliyorsa ayarı buradan değil Bilgisayarın sağ alt köşesinde yer alan sekmeden düşürmek daha iyi olacaktır. Bu oyundaki sesleri kesintisiz alabilmeniz olanak sağlayacaktır. Eğer bilgisayardan değil de oyun içinden ses düşürmesi yapılırsa oyun içinde kulaklıkla ses kasabilme olanağı azalacaktır.
  3. Ses Efektleri Hacmi de tıpkı ana ses gibi 100 olarak kalmalıdır. Oyunu oynarken önem arz eden iki ses başlığından biri de kuşkusuz budur. Çünkü ses efektleri düşmanın nereden geleceğini kestirebilmenize olanak sağlamaktadır. Bu yüzden düşürmek ya da seviyesini indirmek pek mantıklı değildir.

Oyunda ses ayarlarını ayarlamak isteyenler için kulaklık ve bilgisayar hoparlörleri hassasiyetleri farklı olmaktadır. Valorant ses ayarları yapmak için bu ayrımı bilmek de önemlidir. Örneğin bilgisayar hoparlörlerinde oldukça iyi ses veren seviye kulaklık için yeterli olmayabilir. Bu yüzden mikrofon seviyesini kulaklık hassasiyetine göre ayarlamak en doğrusudur. Ayrıca kulaklık ile oynayan oyuncular mutlaka “takım sesli sohbet” seçeneğini açık tutmalıdır. Çünkü spike bazı durumlarda takım halinde hareket edebilmek hayati önem arz etmekte olup takımla sohbetin önemi daha da artmaktadır.