DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:17

Valorant Kasmama Ayarları

Valorant Kasmama Ayarları

Valorant oyuncuları çok iyi bilirler ki güzel ve keyifli bir oyun kasmadan, donmadan oynanan bir oyundur. Oyunun kasıp kasmama sonda internet hızından sunucu özelliğine kadar birçok şey etkilidir. Ancak öncelikle belirtmek gerekiyor ki Valorant kasmadan oynamak isteyen kişilerin İnterneti minimum 16 mbit hızında olmalıdır. Bunun altında olan internet hizmetleri belirli aralıklarla aksayabilir. Kullanıcı bilgisayarı da yeterli özelliklere sahip değilse oyun oldukça fazla kasma yapabilmektedir. Burada ise kullanıcılar Valorant kasmama ayarları yaparak en azından eldeki imkanları kullanabilir ve kasılmaların önüne geçebilirler.

Valorant Neden Kasar?

  1. Bilgisayar işlemcisi yeterince iyi değilse
  2. İnternet hızı yavaşsa
  3. Sunucu fazla dolu ise
  4. Bilgisayarın donanım özellikleri yavaş ise

Bilgisayarın kasma sebepleri yukarıda sıralanmış olanlardır. Bunun dışında olan problemler çeşitli ayarlar vasıtası ile en aza indirebilir. Örneğin oyun kasıyorsa ekran kalitesini bir yok alt seviyeye indirerek hızlı bir oyun oynama şansına hala erişebilirsiniz. Örneğin bilgisayarda kullandığınız Windows sürümünün wista ya da Windows 7 nin altında olması kasalara sebep olacaktır. Bilgisayar hızlı ve donanımlı olsa dahi bu işletim sistemleri oyunlar için pek ideal değildir.

  1. İşlemci en az intel core i5 serisi olmalı
  2. Windows 7 ve üzeri sürüm tercih edilmeli
  3. En az 4 GB Ram olmalı
  4. Bilgisayar Hard diskinde en az 8 GB boş alan bulunmalı (kasma problemi olmaması için 10GB ve üzeri boş alan bulunması önerilmektedir)
  5. DirectX Versiyonu 11 ve üzeri olmalı

Bu özellikleri karşılayan bir bilgisayar en az 16mbit internete sahipse çok fazla donma sorunu yaşamayacaktır. Valorant donma sorunu  yaşamak istemeyen oyun severlerin bu sistem gereksinimlerini karşılamaları yeterlidir. Bunun yanında önerilen oyun ayarları ise şu şekildedir:

  1. Vinyet ve VSync ayarlarının kapalı olması gerekmektedir
  2. Kenar yumuşatma seçeneği “hiçbiri” işaretlenmelidir
  3. Eşyönsüz filtreleme katsayısı 1x olarak seçilmelidir.
  4. Bozulma ve gölgeler ise kapalı olarak seçilmelidir.
  5. Meteryal kalitesi düşük seçilmelidir.
  6. Arayüz ve ayrıntı kalitesi de düşük olarak işaretlenmelidir ki oyun daha az kassın

Saydığımız bu işlemler bilgisayarı çok iyi olmayan ancak oyunu performanslı oynamak isteyen kişiler için geçerlidir. Belki oyunda grafiksel olarak bazı hatalar görülebilir ancak eldeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmek Valorant donma yaşıyorum diyen oyun severlerin problemini kısmen de olsa çözecektir.