DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:40

Valorant Ne Kadar?

Korona günlerinde kullanıcıların sıkılmadan zaman geçirmesine olanak tanıyacak oyunun yayınlanacağı bilgisi Riot Games tarafından duyurulduğunda oyunseverlerin çok fazla heyecanlanmasına neden oldu. Oyuncuların severek oynadığı League of Legends oyununun yapımcılarından gelen bu haberin üzerine oyunun Türkçe olması bir başka önemli gelişmeydi. Valorant adı verilen oyunun 2020 yılında yayınlanmasının ardından milyonlarca kullanıcıya ulaşması oldukça kısa zaman alırken henüz oyunu oynamaya başlamamış olanların ücret konusunda aklı karışabilir. Oyunun ücretsiz olduğunu bilmek kullanıcıların daha çok oyundan keyif almasını mümkün hale getirir.

Tamamen Türkçe ve Ücretsiz Oyun

Oyunun kapalı beta döneminde yayınlandığında bile tamamen ücretsiz olması oyuncuların dikkatini çekiyor. Kullanıcıların bir başka beğendiği nokta ise oyunun tüm kısımlarının Türkçe olabilecek olmasıdır. Oyun yapım şirketi yaklaşık 30 kişilik bir seslendirme ekibi ile çalışmalarını sürdürürken ortalama Türkçe 50 binden fazla kelimenin çevirilerinin yapılması gerekiyor.

Ücretsiz Olduğu Konusundaki Ayrıntılar

Oyuncuların deneme yapmak istediklerinde kolaylıkla fark edecekleri durum ücretsiz olduğudur. Sadece oyun içinde ücretli satın almalar bulunuyor. Oyunda daha güçlü ve başarılı konuma gelmek isteyenlerin:

• Oyun içi satın alma yapması kaçınılmaz oluyor,

• Oyun içi satın almalar oyuncuya güç ve strateji farkı sağlıyor,

• Satın almalar güvenli ödeme yöntemi ile yapılabiliyor. Oyuncuların oyunu indirmek ve oynamak için herhangi bir bedel ödemesi gerekmezken oyun içi satın almaları yapmadan liderlik tablosuna yerleşmesi ise oldukça zor görünüyor.

Oyunun Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Oyunun oynanır durumda olması için sistem zorunluluklarının da bilinmesi gerekiyor. İşlemci olarak Core i5-4460 istenirken, belleğin en az 6 GB olması gerekli oluyor. İşletim sistemi konusunda Windows 7-8-10 konusunda büyük rahatlık elde ediliyor. Depolama için de 6.9 GB gibi bir alanın olması ise bir başka sistem gereksinimi olarak öne çıkıyor. Ücretsiz ve Türkçe olan oyunun ücretsiz deneme sunucusunun ise sene tamamlanmadan oyunseverler ile buluşturulması bekleniyor. Böylece oyunla alakalı yeni özellik ve donanımlar ücretsiz şekilde test edilirken olası hataların önüne geçilmesi de mümkün hale geliyor. Oyun severlerin heyecanla beklediği güncellemeler de ücretsiz şekilde yapılıyor.