DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:18

Valorant Ses Kasma Ayarları

Valorant Ses Kasma Ayarları

Valorant oyunu oynayan kullanıcı sayısı günden güne artmaktadır. Bu sayının artmasının nedenleri oyunun oldukça kaliteli olması ve online ortamda oynanabilmeye olanak vermesidir. Kullanıcılar bu sayede güçlü takımlar oluşturmakta ve oturmuş takımları sayesinde ciddi başarılar elde edebilmektedir. Oyunda başarı elde etmek için ses ve görüntü ayarlarının ideal ayarlarda olması da oldukça önemlidir. Görüntü düşmanı net görebilme ve analiz edebilmeyi, ses ise hangi yönden gelerek hangi yöne gittiğini tayin etmede hayati bir öneme sahiptir. Makalemizin devamında sizlere Valorant Ses Kasma Ayarları nasıl yapılır ve bu ayarlar yapılırken nelere dikkat edilmelidir bunlardan bahsedeceğiz.

Valorant Ses Ayarları

Oyunda ses kasmak için bu ayarların yapılması elzemdir. Bu ayarlar yapılmazsa oyuncu rakibin nereden geldiğini ses ile analiz edemez. Ses kasma kavramı her ne kadar önemsiz gibi görünse de pro oyuncuların sıklıkla tercih ettiği yöntemlerin başında gelmektedir. Yani siz daha duvardan dönerken daha kafanıza nişan alınmış şekilde ölüyorsanız bilin ki karşınızdaki ses kasmış ve siz gelmeden daha oradan geleceğinizi tahmin ettiği için silahını oraya çevirerek baş bölgenizde nişan almıştır.

  • Ana ses 100
  • Ses Efektleri Hacmi 100
  • Seslendirme Ses Seviyesi 75
  • Tüm Müzik Ana Hacmi için: 0

Yukarıda bulunan ses ayarları forum editörlerimiz tarafından size önerilen ayarlardır. Kullanıp kullanmamak tabiki size kalmıştır ancak valorant ses kasmak için önerilecek en iyi ayarlar bunlardır. Bunun yanında seslendirme sekmesi altında yer alan ayarlar için yapılması gereken düzen ise şu şekildedir:

Taktik Açıklamalar : açık

Spiker : açık

Oynanış : açık

Ajan Lezzet : Kapalı

Görüldüğü üzere valorant ses ayarlarından hepsi açık konuma getirilmeli sadece tek bir ayar kapalı olarak bırakılmalıdır. Bunlar oyun içi ayarlardır. Oyun dışındaki ayarlar da oyun işine etki etmekte okul oldukça önem arz etmektedir. Bunun için

  1. Kaliteli bir kulaklık kullanmalısınız
  2. Bilgisayar ses sürücülerini sürekli güncel tutmalısınız
  3. Belirli aralıklarla Windows ses denemesi yapmalısınız
  4. Kulaklık ile oyun uyumu farklı hoparlör ayarı farklı olduğu için değişiklik durumunda ayarlar yeni baştan mutlaka kontrol edilmelidir.