DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:20

Valorant Sesli Sohbet Nasıl Açılır?

Valorant Sesli Sohbet Nasıl Açılır?

Valorant oyuncularının oyun içinde dikkat ettikleri birçok unsur bulunmaktadır. Yeni başlayan Valorant oyuncuları bu unsurlara pek fazla dikkate almazken pro olarak nitelendirilenler yani oyunu uzun süredir oynayanlar bu tarz unsurlara dikkat etmektedirler. Örneğin pro oyuncuların belli takımları olmakta ve bu takımların dışında oyun oynamamaktadırlar. Ya da bu takıma dışarıdan oyuncu girişine izin vermemekte dışarıdan oyuncu girecekse bile oldukça zor şartlar koymaktadırlar. Pro oyuncular genellikle oyun içinde takımları ile iletişim halinde olmak isterler. Yani bu takımlara girmek isteyen oyunculara verilebilecek ilk tavsiye oyun içinde sohbet butonlarını aktif olarak kontrol etmeyi öğrenmeleri olacaktır. Bu takımlarda yer almak isteyen oyuncuların ise burada aklına gelen soru Valorant Sesli Sohbet Nasıl Açılır? Olmaktadır. Çünkü pro oyuncularla oynayabilmek sohbeti aktif kullanmak ve kulaklıkla gelen direktifleri harfiyen yerine getirebilmekten geçmektedir. Sesli sohbet diğer türe göre çok daha hızlı olduğu için pro oyuncular tarafından daha sık tercih edilmektedir.

Valorant Sesli Sohbet Ayarları Nasıl Yapılır?

  1. Valorant oyunu içerisinde ESC tuşuna basılır ve ayarlar sekmesine tıklanır.
  2. Ayarların içinden ses seçeneği tıklanır ve sesli sohbet sekmesine tıklanır
  3. Mikrofon işlevini yani çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için döngü testi onaylanır.
  4. Bas Konuş seçeneğini aktif etmek için bir tuş atanır.
  5. Örneğin Bas Konuş seçeneğini V tuşuna atayabilirsiniz
  6. Bu işlem sonrası V tuşuna basarak konuşabilirsiniz. Elinizi tuştan çektiğinizde komut sona erecektir.
  7. Bu sistem yazılı sohbet yöntemine göre oldukça hızlı ve garantilidir. Çünkü Bas Konuş yönteminde hem oyun oynarken örneğin spike atarken hem de takım arkadaşlarınıza direktifler verebilirsiniz.

Oyun içinde valorant sesli sohbet açma işleminde ses ile ilgili bir problem yaşıyorsanız bilgisayarın ayarlarını kontrol etmeyi de unutmayın. Yani sesle ilgili problem oyun ayarlarında değil bilgisayarda olabilir. Bu ses giriş çıkışlarını kontrol etmek için oyunu tamamen kapatarak bilgisayardan herhangi bir sesli uygulama ya da parça açabilirsiniz. Bu durumda bilgisayarın ses çıkışında problem yoksa Riot Destek ekibine mail atarak sorunun çözülmesini isteyebilirsiniz.