DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:35

Valorant Sistem Gereksinimleri

Valorant çıktığı günden beri insanlar tarafından tutulan güncel bir oyun türüdür. Valorant oyununda sürekli geliştirilen kostüm ve yeni karakterler sayesinde insanların zihninde yer almaya devam ediyor. Oyunda oyuncu kaybedilmeden yeni oyuncuların dahil edilmesi önemli bir husus olarak ön plana çıkmaktadır. İnternet üzerinden oynanan bu oyun için valorant sistem gereksinimleri bulunmaktadır. Gereksinimler incelendiğinde ilk önce Windows 64 Bit işletim sistemlerinin olması zorunlu olmaktadır.

Valorant Oyunu için Önerilen Sistem Gereksinimleri

Riot Games tarafından geliştirilen valorant oyunundan verim alınabilmesi için bazı önerilen sistem gereksinimleri bulunmaktadır.

Bu önerilen sistem gereksinimlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

• İşletim sistemleri Windows 7, Windows 8, Windows 10 ve 64 Bit sahip olması

• İşlemcinin kapasitesi Intel Core i5-4460/ AMD Ryzen 3 1200 ya da benzer özellikler sahip olması

• 4 GB RAM belek • 8 GB kullanılabilir depolama alan olması gerekiyor.

• Ekran Kartının belli düzeyde olması gibi birçok gereksinimler bulunuyor. Yüksek performans bekleyen kişilerin bu bilgisayarlara sahip olması gerekmektedir.

Valorant Oyunu için Maksimum Sistem Gereksinimleri

Valorant oyunu için bilgisayarınız sistemi ne kadar iyi ise o kadar iyi verim alınabilmektedir. Özellikle valorant ve diğer yüksek kapasiteli oyunlar için iyi bir bilgisayar sahip olunması gerekmektedir.

Belli kapasiteli oyunlarda olduğu valorant laptoplarda da oynanmaktadır. Ancak laptoplar masaüstü bilgisayarlara göre daha az özellikleri olduğu için bazen kasabiliyor. Ama özelliği yüksek olan laptoplarda valorant oyununu sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan Valorant oyunu normal şartlarda 8 GB'lik bir yer kaplamaktadır. Diğer özellikler de hesaba katınca bilgisayarda 10 GB'lık boş bir yer açmanız yeterli olacaktır. Tüm sistem gereksinimleri taşıyan bilgisayarınıza bu oyunu Riot Games'in resmi sitesinden indirebilirsiniz.