DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:40

Valorant Ücretsiz Mi?

Oyun meraklılarının yakından tanıdığı Riot Games, dünyaca ünlü LoL (League of Legends olarak bilinir) MOBA türü oyunların geliştiricisidir. Yapılan duyuruya göre Valorant'ı duyuran ve her detayı bilmek isteyen şirket, iç beta sürümünden başlayarak Türkçe dil desteği sağlanacak.

Valorant Nasıl Bir Oyun?

Öncelikle size Valorant oyunun ne tür bir oyun olduğunu söyleyelim. Aslında oyunu basitçe şu şekilde özetlenebilir: Counter-Strike ve Overwatch karışımı denebilir. Beş oyunculu iki takımın karşı karşıya geldiği bir oyunda, bir taraf savunma tarafında, diğer taraf hücum tarafında oynar. İki etapta toplam 25 round olan oyun 13 round galibiyetle galip geldi. İlk olarak 30 saniyelik bir satın alma süreci gerekiyordu. Silahlar, armor ve yetenekler satın alımından sonra, saldırgan hedef noktaya "Spike" adlı bir cihaz yerleştirmeye çalışırken, savunmacı bunun olmasını engellemeye çalıştı. Farklı özelliklere sahip karakterler oyuna Overwatch stilini katıyor, oyun formatı ve genel oyun mekaniği açısından ise ağırlıklı olarak Counter Strike oyununu ı büyük bir ölçüde andırmaktadır.

Valorant Oynamak İçin Ücret Ödenmeli Mi?

Hayır, açıklamaya göre Valorant oynamak ücretsiz olacaktır. Silah kaplamaları ve karakterler için ödemeler yapılabilir.

Oyundaki Karakterler Nelerdir?

Valorant oyununda birçok karakter mevcut olup oyun içinde bu karakterler çeşitlilik göstermektedir.

Bu karakterler şöyledir:

• Brimstone: Öncü karakterin rolü, üstü kapalı bir duvardan ateş ederek düşmanı sersemleten, duvardan hasara neden olan ve düşmanı nihai yeteneği ile sersemleten bir deprem oluşturmasıdır.

• Cypher: Watcher rolünü oynayan karakter, görüşü sınırlayan ve yavaşlatan bir kafes kafesi fırlatır, gizli bir kamera yerleştirir, bir bubi tuzağı kurar ve ölmekte olan düşmanı nihai yeteneği ile tüm düşmanları bulmak için kullanır.

• Jett: Öncü rolünü oynayan karakter, havaya zıplar, hızlı uçar, görüşü sınırlamak için sis bulutları fırlatır ve düşmanın kılıcını öldürmek için bir darbe düşürür nihai yeteneği ile.

• Omen: Kontrol Uzmanı rolünde, nihai yeteneği nedeniyle, karakter sınırlı bir aralıktaki gölge atışları ve gölge topları fırlatır, kısa bir mesafe ileriye ışınlar ve haritada istenen konuma ışınlar.

• Phoenix: Bu düellocunun rolü, kör bir işaret fırlatacak, kendini iyileştirebilecek ve rakibe zarar verebilecek bir ateş topu fırlatacak, bir ateş duvarı inşa edecek ve nihai başarısı nedeniyle belirli bir süre içinde ölecektir.

• Raze: Düellocu rolünü oynarken, patlayıcı çantalar ve misket bombaları fırlatır, düşmana zarar verecek ve patlayacak gemiler fırlatır ve roketatarı kullanarak nihai yeteneği ile düşmana yüksek hasar verir. Bu karakterlerin kendinize, oyun tarzınıza uygun olanı seçip oyunu oynayabilirsiniz.