DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:28

Vayne Ct S13 - Vayne Counterları S13

Vayne Ct S13 - Vayne Counterları S13

LoL, ülkemizde en fazla oynanan oyunlardan biri olarak akıllara gelmektedir. Yapımcılar oyuna olan talebin düşmemesi için sürekli olarak şampiyon iyileştirmeleri yapmaktadır. Oyunun en sevilen karakterlerinden biri de hiç kuşkusuz Vayne’dir. Gerek özellikleri gerekse birçok rakibi karşısında üstün başarılar elde etmesi Vayne’nin sıklıkla tercih edilmesine neden olmaktadır. Bu durumda Vayne Ct S13 - Vayne Counterları S13 ve hangi rakipleri karşısında üstün sağladığı da merak konusu olmaktadır. Biz de bu yazımızda Vayne hangi şampiyonlar karşısında etki gösteremez yani zayıf kalır ve nasıl bir yol izlenmelidir konusuna değineceğiz.

Vayne

Vayne’nin gece avcısı yeteneğiyle rakip şampiyonlara ilerleyerek 30 hareket hızı kazandığı bilinmektedir. Ayrıca hedefi tutturmak için yuvarlanarak pozisyon alması ve diğer saldırısında ilave hasar vermesi de tercih sebebidir. Rakibine ilave hasar veren gümüş ok da oyuncular tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

Vayne Counterları

  1. Draven: Vayne’nin Draven karşısında kazanma oranı oldukça düşüktür. Bu oran koridor kazanma için %23,96 iken maç kazanma olarak %46,5’dır.
  2. Lucian: Vayne’nin Lucian karşısındaki koridor kazanma oranı % 36,1 iken maç kazanma oranı %50,31 olarak hesaplanmıştır.
  3. Kalista: Vayne’nin Kalista karşısında koridor kazanma oranı %39,7’dir. Aynı şampiyon karşısında maç kazanma oranı ise biraz daha yüksek olup %52,72 olarak hesaplanmıştır.
  4. Samira: Vayne, Samira karşısında %40,08 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahiptir. Samira karşısında maç kazanma oranı ise %45,08’dir.
  5. Tristina: Vayne’nin bu şampiyon karşısında koridor kazanma oranı %40,85 iken maç kazanma oranı %47,1 olarak bilinmektedir.
  6. Kog’Maw: Koridor kazanma oranı bu şampiyon karşısında %41,18, maç kazanma oranı ise aynı şampiyon karşısında %44,46 seviyesinde seyretmektedir.
  7. Aphelios: Vayne’nin Aphelios karşısında koridor kazanma oranı %41,4’dir. Aynı şampiyon karşısında maç kazanma oranı ise neredeyse yarı yarıya olup %50,18 olarak bilinmektedir.

Görüldüğü üzere Vayne Counterları oldukça fazladır. Yukarıda yazılı maddeler Vayne’in karşısında biraz daha zayıf kaldığı rakiplerini açıklamaktadır. Maddeler halinde hangi şampiyon karşısında hangi oranda kazanma şansına sahip olduğunu kolayca görebilirsiniz.