DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:37:22

Vayne Rün S13 – Vayne Rün Build

Vayne Rün S13 – Vayne Rün Build

            Çıkış tarihinin üstünden yıllar geçmesine rağmen popülerliğinden hiçbir şey kaybetmemiş, tam tersine ününe ün katmış bir oyundan bahsediyoruz, evet League of Legends. Bünyesinde barındırmış olduğu birbirinden farklı yüzlerce karakter ve bu yüzlerce karaktere yazılmış olan birbirinden bağımsız yüzlerce hikâye oyuncuları LoL oyununa çekmektedir. Aynı zamanda e-spor pazarında büyük bir paya sahip olan League of Legends oyununu çekici kılan bir başka etmen ise gelen güncellemelerle hiçbir dengenin bozulmamasıdır. Yüzlerce karakter bulunan League of Legends oyununa eklenen yeni karakterlerde önceki karakterlere göre tasarlandığı için kötü açıdan hiçbir güç bozulması yaşanmıyor. Yaşansa bile League of Legends ekibinin istikrarlı ve düzenli çalışması sayesinde hemen telafi edilebiliyor. Vayne Rün S13 – Vayne Rün Build yazımızda sizlere hem Vayne karakterinin kısa hikayesini hem de rün dizilimini anlatacağız.

            Vayne

            Bir canavar avcısı olan Shauna Vayne, ailesini katleden şeytanları bulup yavaş yavaş ve acı dolu intikamını almanın hayaliyle yanıp tutuşmaktadır. Bileklerine takmış olduğu özel yapım arbaletleri ve içinde bitmek tükenmek bilmeyen intikam ateşiyle birlikte savaş alanında yok ettiği her düşman ile bir nebze olsun huzura erebiliyor. Yok ettiği her bir düşmanın kanı adeta içinde yanan ateşi söndürmek için akıyor. 

            Vayne Rün

            Vayne’nin isabet ve hâkimiyet bazında rün kullanımı aşağıdaki gibi dağılmıştır.

  1. İsabet bazında kullanılan ilk rün %99 seçim oranı ile Ölümcül Tempo rünüdür.
  2. İsabet bazında kullanılan diğer bir rün ise Pratik Zekâ rünüdür. %60 oranında tercih edilmektedir.
  3. İsabet kategorisinde kullanılan bir başka rün %68 oranında tercih edilen Efsane: Kan rünüdür.
  4. Son olarak isabet bazında kullanılan rün Biç Devir rünüdür. %78 oranında tercih edilmektedir.
  5. Hâkimiyet bazlı rünlerin ilk sırada olanı %94 oranında kullanılan Kan Tadı rünüdür.
  6. Hâkimiyet rünlerinden sonuncusu ise %93 oranında tercih edilen Hazine Avcısı rünüdür.

Oynaması zor olan Vayne karakterini yeni başlayan oyuncularla önermemekle birlikte, doğru rün dizilimini sizlerle paylaştık. Bir karakterin maksimum performansı için doğru rün dizilimi olmazsa olmazlardandır. Vayne Rün dizilimi bu şekildedir.