DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:36

Vex CT S13 - Vex Counterları S13

Vex CT S13 - Vex Counterları S13

Çıktığı ilk zamandan beri tüm dünyanın gözdesi haline gelmiş olan League Of Legends oyunu, online olarak oynanan MOBA türünde bir video oyunudur. E-spora seviye atlatan bu oyun tüm dünyada ücretsiz olarak oynanmaktadır. Bu yazımızda oyunun karakterlerinden biri olan Vex'in counterlarından, Vex'e karşı koyabilecek güçte olan herolardan bahsedeceğiz. Vex CT S13 - Vex Counterları S13 konusunu sizin için inceleyeceğiz.

Vex

  • Vex'in 2 tane pasifi vardır. Biri korkutma pasifidir. Bu pasifte Q, W, E yeteneklerini isabet ettirdiğinizde rakibi korkutabiliyor. Diğer pasif aktif olduğunda ise, yanında sıçrayan, flaş atan, çarlara işaret koyuyor ve bunlara vurunca fazladan hasar verebiliyor.
  • Vex'in bir diğer özelliği buhran dalgaları yollaması. Bir yöne dalga yollar ve dalga hızlanıp yok olur.
  • Vex kalkan kazanır. Etrafında yuvarlak oluşturduktan sonra da onlara hasar veriyor.
  • Bir gölge gönderme özelliği vardır. Rakipleri bu gölgeye isabet ederse rakiplerine bu yolla hasar verebiliyor. Aynı zamanda rakibine doğru gölgeyle uçabilir de.

Vex Counterları

  1. Twisted Fate
  2. Irelia
  3. Syndra
  4. Yasuo
  5. Zoe
  6. Cassiopeia
  7. Zed

Twisted Fate: Vex'in koridorda en zorlandığı çardır. Alt ettiği birim başına zar atar ve 1-6 arasında altın kazanır. Twisted Fate 3 kart atar ve rakibine isabet ettirirse hasar bırakır. Her 4 saldırısında bir tane extradan hasar verebilme hakkı tanınan bir çardır. Ayrıca fal bakar ve rakiplerini görünür hale getirir. Vex bu çara karşı koridoru %34,75 oranında kazanabilir.

İrelia: Uçarbıçak kullanır. Rakibe saldırı amaçlı ileriye doğru hamle yapar ve kendisini iyileştirebilir. Yoğunlaştığında saldırısının bıraktığı hasar artar, kendi aldığı hasar ise azalıyor. Rakibe iki bıçak fırlatabilir. Bu iki bıçak sonucu rakibini sersemletir ve önemli bir hasar bırakır, hem de rakip işaretlenmiş olur. Vex'in bu rakibe karşı ise koridor kazanma ihtimali %35,79'dur.

Syndra: Syndra'ya extra etkiler kazanma özelliği verilmiştir. Küresiyle büyü hasarı verme özelliği meşhurdur. Küreyi aynı zamanda fırlatabilir. Bu da hasara yol açar, rakipleri sersemletir. Vex''in bu çara karşı koridoru kazanma olasılığı ise %36,82'dir.

Vex Counterları genel olarak bu şekildedir. Oldukça yetenekli olan Vex'e karşı, bahsettiğimiz çarlarla çok daha etkili olabilirsiniz.