DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:37:21

Vex Rün S13 – Vex Rün Build

Vex Rün S13 – Vex Rün Build

            27 Ekim 2009 yılında piyasaya sürülen League of Legends oyunu popülerliğini hâlâ korumaktadır. Hatta popülerliğine popülerlik katmaktadır. 24 Haziran 2022 tarihinde 160 adet kahramanı bünyesinde toplayan League of Legends oyunu aynı zamanda bu karakterlerin her birine ayrı oynanış tarzı ve her birine özel bir hikâye atfetmiştir. Vex Rün S13 – Vex Rün Build yazımızda ise sizlere Vex karakterini ve bu karakterin rün dizilimini anlatacağız.  Dilerseniz Vex karakterinin kısaca hikayesini bahsederek yazımıza başlayalım.

Vex

            Gölge Adalarda tek başına yaşayan bir yordle, sis çökmüş gizemli yollarda hâlinden oldukça memnun gözükmektedir. Her zaman mutsuz ve suratı iki karış olan Vex, sıradan kişiliklerden uzakta, onlardan tiksinerek, kendi kurmuş olduğu dünyasında yaşamaktadır. Oldukça sakin karakterli olmasına karşın, kendisine müdahale etmeye çalışan kim varsa hepsini durdurmaya çalışıyor, hem de her şeyini ortaya koyarak.

Vex Rün

            Hakimiyet ve ilham bazlarında rün kategorileri sahip olan vex karakterinin rün dağılımı oldukça geniştir.

  1. Hâkimiyet bazında ilk rün Elektrik Ver rünüdür ve %99 seçilme oranına sahiptir.
  2. Hâkimiyet kategorisinde ikinci rünümüz yine %99 kullanım oranla Kan Tadı rünüdür.
  3. Mükemmel Avcı rünü ise %90 seçilme oranı ile birlikte üçüncü sırada yer alan ründür.
  4. %88 seçilme oranıyla Gözyuvarı Koleksiyonu rünü ise dördüncü sıradaki ründür.
  5. İlham bazında en çok tercih edilen rün %73 oranla Kozmik Sezgi rünü olmaktadır.
  6. İlham kategorisinde yer alan %68 seçilme oranıyla bir diğer rün Peksimet Teslimatı rünüdür.

Oyuna yeni başlayan oyuncular için önerebileceğimiz kolaylıkta olan Vex karakteri büyücü kategorisinde yer almaktadır. Doğru build ve rün dizilimi ile oynayan oyunculara aşırı derecede keyif vermektedir. Vex karakterini oynarken oyuncular genellik sihirdar büyüsü olarak sıçra ve tütüştür büyülerini kullanmaktadır. Yeteri kadar bilgi edinmişseniz ve düzenli şekilde pratik yaparsanız Vex karakterini oldukça çok seveceğinizi düşünmekteyiz. Bir karakterin yapabileceğinin maksimumunu görmek için doğru rün seçimi oldukça önemlidir.Sizi bilgilendirmek ve Vex karakterini tanıtmak amacıyla yazdığımız Vex Rün yazımız bu şekildeydi.